Meslektaşı Yiğit Bulut'u bombaladı: Onun gibi gazeteci olmamız beklenmesin

KESK İstanbul Davası'nın dünkü duruşmasında savunma yapan gazeteci, meslektaşı hakkında yorum yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Meslektaşı Yiğit Bulut'u bombaladı: Onun gibi gazeteci olmamız beklenmesin

KESK İstanbul Davası'nın dünkü duruşmasında savunma yapan gazeteci Naciye Yavuz, "Kimse bizden Yiğit Bulut gibi bir gazeteci olmamızı beklemesin" dedi. Eğitimci Öztürk ise 30 yıllık emeğinin karşılığının 30 dakikalık savunma olduğunu belirtti



DHKP-C üyesi ve yöneticisi oldukları iddiasıyla yargılanan 29'u tutuklu 56 KESK üyesinin yargılandığı davanın ikinci duruşması kamu emekçilerinin savunmalarıyla devam etti. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma iki sivil polisin jandarma önlüğü giyerek kendilerini kamufle etmeye çalışmasının yarattığı krizle başladı. Sivil polislerin salonda olduğunu fark eden avukatlar, polislerin dışarı çıkartılmasını istedi. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, avukatlara "Problem çıkartmak için bahane arıyorsunuz" suçlamasında bulunarak polisleri salondan çıkartmadı. Polislerin sadece kimlikleri alındı.



YOKSULLARIN EMEKÇİLERİN YANINDAYIZ



İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava, Yürüyüş dergisi çalışanı gazeteci Naciye Yavuz'un savunmasıyla devam etti. Kendisini devrimci gazeteci olarak tanımlayan Yavuz, devrimci ve sosyalist olması nedeniyle yargılandığını kaydetti. "Kimse bizden Yiğit Bulut gibi bir gazeteci olmamızı beklemesin" diyen Yavuz, yoksulların, emekçilerin, haksızlığa uğrayanların yanında olduklarını ve bunları haberleştirdikleri için iktidarın rahatsız olduğunu söyledi. Yavuz, iddianamenin soyut, delilsiz ve dayanaktan yoksun olduğunu kaydetti. Haberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin