MESLEK ÖRGÜTLERİ GAZETECİLERE YÖNELİK SALDIRIYI KINADI

Mısır'da görev yapan gazetecilere yönelik saldırılara Medya Derneği ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS)'den kınama...

Google Haberlere Abone ol
MESLEK ÖRGÜTLERİ GAZETECİLERE YÖNELİK SALDIRIYI KINADI

TGS: Mısır’da Türk gazetecilere yönelik saldırıları kınıyoruz


Sendika'dan yapılan açıklamada şöyle dendi:


Mısır’da dün yapılan gösterileri izleyen Zaman gazetesi Kahire muhabiri Cumali Önal, foto muhabiri İsa Şimşek, Star gazetesi Yazı İşleri Müdürü Doğan Ertuğrul ve TRT temsilcisi Metin Turan’ın, gerek muhalif grupların gerekse Hüsnü Mübarek yanlılarının saldırısına uğramasını üzüntüyle öğrendik. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.


Mısır’daki olaylarla ilgili gelişmeleri Türk ve dünya kamuoyuna aktarmaktan başka hiçbir amaçları olmayan, yalnızca gazetecilik görevleri gereğince olay yerinde bulunan meslektaşlarımızın öldüresiye dövülmelerini, fotoğraf makineleri, cep telefonları ve paralarının gasp edilmesini kınıyoruz.


Meslektaşlarımızın karşılaştığı bu olaylar, gazetecilik mesleğinin güçlüklerini ve risklerini bir kez daha gündeme getirmektedir. Bu vesileyle, medya kuruluşlarının ve işverenlerin; çatışma bölgelerinde görevlendirdikleri gazetecilerin can güvenliğini tehdit eden her duruma karşı tüm donanımını temin etmesi ve sigortasını sağlaması gerektiğini hatırlatıyoruz.



Medya Derneği: Saldırılardan endişe duyuyoruz


Medya Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada, dünyanın çeşitli ülkelerinden gazetecilerin, Mısır'daki gösterilerde Mübarek yanlıları tarafından saldırıya uğradıkları anımsatılarak, saldırılardan endişe duyulduğu kaydedildi.
        
Saldırıya uğrayan basın mensupları arasında Türk gazetecilerin de bulunduğu belirtilen açıklamada, Fox TV'den Erol Candabakoğlu'nun, Mısırlı kameraman ve şoförü ile 2 Şubat Çarşamba günü görev esnasında bir grup tarafından kaçırıldığı, bu gazetecilerin günün ilerleyen saatlerinde Mısırlı yetkililer tarafından kurtarılarak Kahire'deki Türk Büyükelçiliğine teslim edildiği hatırlatıldı.
        
TRT'den Metin Turan, Star gazetesinden Doğan Ertuğrul ve Zaman gazetesinden İsa Şimşek ile Cumali Önal'ın gösteriler esnasında Mübarek yanlıları tarafından saldırıya uğradıklarına işaret edilen açıklamada, gazetecilerin sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.
        
Gazetecilere saldırıların kınandığı açıklamada, basın mensuplarının temel haklarına ve toplumun bilgi alma özgürlüğüne karşı işlenmiş saldırıların hiçbir şekilde kabul edilemeyeceği belirtildi. Açıklamada, yetkililer, gerekli önlemleri almaya davet edildi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin