"Mesele Memet Ali Alabora değil"

Gezi eylemleri sırasında attığı tweet nedeniyle hedef gösterilen Memet Ali Alabora’ya destek sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
"Mesele Memet Ali Alabora değil"

Taksim Gezi Parkı direnişi sırasında “Mesele sadece Gezi Parkı değil” diye attığı tweet nedeniyle hedef gösterilen Memet Ali Alabora’ya aydınların desteği sürüyor. Sanatçılar ve gazeteciler “Evet mesele Gezi değil” diyor.



Öte yandan Alabora bir açıklama yaparak yaşadıklarını anlattı. Alabora’nın açıklaması özetle şöyle: “Gezi Parkı’nda 30 mayısta sabah çadırların yakılmasının ardından, haksızlığa uğramışlığın verdiği his ve yaşanan olayın yoğun duygusal etkisiyle bir tweet attım. Söz konusu tweette mesele sadece Gezi Parkı değil derken, benim için meselenin Gezi Parkı kadar Emek Sineması’nın yok edilişi, Şehir Tiyatroları’ndaki yönetmelik değişikliği, Devlet Tiyatroları’nın kapanmak üzere oluşu, Kadıköy’deki Kuşdili Çayırı, Haydarpaşa Garı gibi meseleler olduğunu 10 haziran tarihinde yapmış olduğum basın toplantısında da ifade etmiştim. Tweetimin, o sıradaki duygularımı yansıtmak dışında bir amaçla, siyasi bir hedef için atılmadığını bir kez daha belirtmek isterim. Ben bir sanatçıyım. Siyasetçi olmayı hiç düşünmedim, düşünmüyorum. Uluslararası Aktörler Federasyonu (FIA) hariç uluslararası hiçbir örgüte, yurtiçinde meslek örgütü hariç hiçbir örgüt ve siyasi partiye üyeliğim bulunmamaktadır.



Otpor diye bir örgütü hayatımda ilk kez 14 haziranda duydum. Adı geçen bu örgütle hiçbir bağlantım yok. Sharp’ın adını ilk kez yaklaşık iki hafta önce televizyonda duydum, dolayısıyla kitabından da haberdar değildim. 3 haziranda, CNN’de Christian Amanpour’un programında sadece kendi gözlerimle tanık olduklarımı ve yaşadıklarımı anlattım. Mesleki kazancım ve kira gelirlerim dışında hiçbir kazancım yok. Tüm kazançlarım ve harcamalarım belgeli. Mi Minör oyunu gerek yurtdışından, gerek yurtiçinden hiçbir maddi destek almadan gerçekleştirilmiştir. Söylediklerim ve yaptıklarımın sürekli farklı noktalara çekilmesi ile ilgili duyduğum üzüntüyü belirtir, kamuoyunun bilgisine sunarım.”



Taraf’a konuşan birçok sanatçı ve gazeteci Alabora’nın yanında olduklarını ve ona yapılan haksızlığı kınadıklarını belirtti.



Bülent Ortaçgil: Memet Ali Alabora’ya yapılan büyük bir yanlıştır. Onun yanındayız.



Arzu Başaran: Memet Ali Alabora bir sanatçıdır. Ve onun kimseyi kışkırtmak gibi bir derdi yoktur.



Tarık Ziya Ekinci: Memet Ali Alabora’ya yönelik söylemlerin haksızlık olduğunu düşünüyorum. Onun bu konuyla ilgili açıklamalarını destekliyorum ve onun yanındayım.



Esmeray: Memet Ali Alabora’nın yaptığı açıklamaya aynen katılıyorum. Gezi Parkı eylemleri ‘’Bana dokunma’’ demenin başka bir biçimi oldu.



Janset: Memet Ali’nin her türlü arkasındayız



Mevzunun siyasileştirilmesi çok çirkin. Memet Ali’nin söylediği şeylere katılıyorum. Ayrıca Memet Ali’nin bu şekilde hedef gösterilmesini esefle kınıyorum. Bizim Gezi Parkı’na ilk gidiş sebebimiz Gezi Parkı ile alakalıydı. Bizi ayrıştırmalarına karşı çıkıyor, birlikte özgürce, herkesin görüşlerine saygı duyarak yaşamayı savunuyoruz. Olaylar bu noktaya geldiği için çok üzgünüm. Polisin taş atıldığı için tepki gösterdiği söyleniyor. Ama bu doğru değil. Polis insanlara şiddet uyguladığı için tepki gösterildi. Bu olayların unutturulmaması gerekir. Memet Ali’nin her türlü yanındayız ve arkasındayız. Gençliğe çok güveniyorum ve çok umutluyum.





Nilüfer Açıkalın: Aklı başında herkes bu duruma karşı çıkıyor



Memet Ali Alabora’nın söylediklerine katılıyorum. Arkadaşımın sonuna kadar arkasındayım. Gezi Parkı’nda toplanan herkes özgürlüklerine sahip çıkmak için biraraya geldi. Bu nedenle Memet Ali ve onun gibi düşünen ve bu eylemlere destek veren herkesin kimliğine yönelik bir saldırı var. Özgürlüklerimize sahip çıkmak istiyoruz. Aklı başında olan herkesin yapılan haksızlıklar karşısında olduğuna inanıyorum ve beni ayakta tutan şey bu inançtır.



Haberin devamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin