Meryem dizisinde kim masum?

MedyaTava editörü Ömer Üst, Kanal D'nin yeni dizisi Meryem'i kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
Meryem dizisinde kim masum?

Sezen Aksu’nun şarkısında dediği gibi, ‘Masum değiliz, hiçbirimiz…’ Kanal D’nin yeni dizisi Meryem’in durumu da bu aslında. Başrol karakterlerinden, yan rollere kadar masum biri yok dizide.



Kanal D’nin yeni dizisi Meryem, dün yayınlanan ilk bölümüyle ekran macerasına başladı. Dizinin en dikkat çeken tarafı hemen hemen hiçbir karakterinin masum olmaması. İzleyici, bu tarz dram yönü ağır basan hikayelerde mutlaka bir tarafın yanında olmak ister. Çok büyük bir izleyici kesimi de ezilen, güçsüz, haksızlığa uğrayan karakteri seçer kendisine desteklemek için. Meryem’de ise o karakteri bulmak zor.



Hangisi masum?



Dizinin üç ana karakteri var: Savaş (Furkan Andıç), Meryem (Ayça Ayşin Turan) ve Oktay (Cemal Toktaş)... Oktay, yeni savcı olmuş, başarılı bir isim. Oktay'ın kullandığı arabada, Meryem’le birlikte akşam yemeğinden dönerlerken, Savaş’ın sevdiği kadına çarpıyor ve ölümüne sebep oluyor. Varillere çarptıklarını sanan Oktay arabadan indiğinde yol kenarında yaralı kadını görür ama olay yerine polis, ambulans çağırmak yerine, Meryem’den birine çarptığını saklayarak olay yerinden uzaklaşırlar. Çünkü Oktay, kariyerine zeval gelmesin ister. Tam da bu noktada bir sıkıntı var. Savaş'ın hamile sevgilisini o saatte oraya, Savaş'ın çocukluk arkadaşı getiriyor. Ama varillerin arkasında ne işi var? Bunun cevabını ilerleyen bölümlerde görmemiz lazım. Tahminin Savaş'ın babasının bu işte parmağı olduğu yönünde.



Arabanın sahibi Meryem olduğu için, ertesi gün gözaltına alınıyor. Meryem, Oktay’ın okuması için saçını süpürge etmiş sevgilisi. Ama Oktay’ın kendisini aldattığından habersiz. Gözaltına alındığında kazayı kendisinin yaptığını söylüyor. Bu kazada birinin öldüğünü de zaten emniyette öğreniyor ama yine fedakarlık yaparak, ifadesini değiştirmiyor. Fedakarlık yaparken, yalan söyleyerek adaleti etkiliyor aslında. Bu da Meryem'in masumiyetine gölge düşürüyor.



Kazanın ardından hamile olduğunu öğrendiği sevgilisini kaybeden Savaş da, zengin ve güçlü babasının hazırlattığı ve sahte belgelerle dolu kaza dosyasını alıp savcıya veriyor. En ağır cezayı alması için yaptığı bu hareketle, masumiyetine gölge düşürüyor. Babası zaten Savaş'ın, babası milletvekili olan Derin (Açelya Topaloğlu) ile evlenmesini istiyor.



Meryem, ilk bölümüyle ne kadar izlendi?



Bu liste uzayıp gidiyor maalesef. Dolayısıyla, ilk bölüm itibariyle ana karakterlerin hepsinin en az bir yalana bulaşması, izleyici de biraz kafa karışıklığı yarattı. Bunu, Twitter’da yapılan yorumlarda da görmek mümkün. Doğal olarak bu sıkıntı kendisini reytinglerde de gösteriyor. Total’de 2.31 izlenme oranıyla 4, ABC1’de 2.63 ile 3’üncü oldu dizi. AB’de ise 3.37 ile ilk sırada yer aldı. Asıl rakiplerinin tatil yaptığı dönemde aldığı bu reytingler, ilerisi için sıkıntı yaratabilir. Zira, Diriliş Ertuğrul gibi bir rakip olacak karşısında.



Ayça Ayşin Turan göz doldurdu



Meryem rolü için Hazal Kaya’nın adı geçiyordu ama daha sonra Ayça Ayşin Turan’la anlaşıldı. Turan, Karagül’deki başarılı performansıyla adından söz ettirmişti zaten. Karagül’de başrollerden biri değildi. Meryem de ise durum farklı. İlk bölüm itibariyle, omuzlarına yüklenen yükü başarıyla kaldırdığını söylemek gerek. Furkan Andıç ise son olarak Tatlı İntikam ile karşımıza çıkmıştı. Hatırı sayılır bir hayran kitlesi var. Oyunculuk olarak üzerine koyarak devam ediyor. Ilerleyen bölümlerde Meryem ve Savaş arasında bir aşk hikayesine şahitlik edeceğiz. Iki oyuncunun uyumu o zaman daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır.



Ömer ÜST

omerust@outlook.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin