Mersin'de polisevine düzenlenen hain saldırının detaylarına Tv100 ulaştı! İşte o detaylar...

PKK’lı 2 kadın teröristin, Mersin Mezitli’de polisevine yönelik bombalı saldırısı sıcaklığını korurken, Tv100 soruşturmaya ilişkin önemli bilgilere ulaştı. Teröristlerin asıl hedefinin, taşıdıkları bombaları polisevinin içinde patlatarak intihar saldırısı gerçekleştirmek olduğu değerlendirildi. Ancak, saldırıda şehit olan polis memuru Sedat Sezer ile yaralanan polis memurunun canları pahasına kahramanca teröristlere direnmesi ve 4 bekçinin de hızlı müdahalesinin buna engel olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de polisevine düzenlenen hain saldırının detaylarına Tv100 ulaştı! İşte o detaylar...

PKK Terör Örgütü’nün Mersin Mezitli’deki polisevine saldırısına yönelik analiz ve tespit çalışmaları büyük bir titizlikle yürütülüyor. Terör ve istihbarat birimleri, bu kapsamda tüm olasılık ve ihtimalleri değerlendiriyor. Tv100, bu doğrultuda yapılan çalışmalara ilişikin önemli detaylara ulaştı.

Asıl amaçları polisevine girmekmiş!

Sınır içinde ve sınır ötesinde darbe üstüne darbe indirilen terör örgütünün ses getirecek sansasyonel bir eylem peşinde olduğu tespit edildi. 2 kadın teröristin asıl hedefinin, taşıdıkları bomba yüklü sırt çantalarıyla konuk gibi polisevinin içine girmek istediği değerlendirildi. Ancak, teröristlerin yaptıkları keşif sonrasında bunun mümkün olmadığına karar verdikleri anlaşıldı. Sonrasında ise polisevinin güvenliğinden sorumlu olan polislere ateş açtıkları belirtildi. oluşacak boşluktan faydalanarak içeri girmeyi ve bombaları polisevinin içinde patlatmayı hedefledikleri kaydedildi.

Güvenlik kameralarına yansıyan çatışma anında, teröristlerin, önce tabancayla sonra da uzun namlulu silah kullandıkları görüldü. Saldırıda şehit olan polis memuru Sedat Gezer ile yaralanan diğer polis memuru, ellerinde tabanca olmasına karşın, uzun namlulu silahlara karşı kahramanca karşı koydu.

Yaralandıktan sonra kendilerini patlattılar

4 mahalle bekçisinin de olaya hızlı intikali ve polisevindeki diğer polislerin de olaya müdahalesi teröristlerin ikinci planını da bozdu. Yaralanan teröristler daha sonra kendi bombalarıyla kendilerini patlattı. Böylece, polisevine yönelik intihar saldırısı düzenlemeyi amaçlayan teröristler etkisiz hale getirildi.

Bir diğer tespit de, teröristlere eylem öncesinde cesaret amacıyla uyuşturucu içeren madde verildiği yönünde oldu. Teröristlerden ele geçirilen kullandığı silahların da daha önce başka bir eyleme karışıp karışmadığı araştırılıyor.

İkinci teröristin kimliği araştırılıyor

Saldırıdan sonra PKK’lı terörist Dilşah Ercan’ın kimliği tespit edilmişti, ikinci teröristin kimliğinin belirlenmesine çalışılıyor. Alınan doku örnekleri veri tabanındaki dna örnekleriyle karşılaştırılıyor. Olay yeri yoğun tahribata uğramış olsa da, üzerlerinde bir kroki ya da harita olup olmadığının da belirlenmesi için yoğun çaba harcanıyor.

En önemli araştırmalardan birisi de, teröristleri saldırı için örgütün hangi kanadının ya da biriminin yönlendirdiği, eylem talimatını kimden aldıkları konusunda yapılıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin