Mersin Akkuyu Nükleer Santrali'nde patlama... Korkutan görüntüler

Mersin’de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali alanındaki bir trafoda, henüz bilinmeyen bir nedenle patlama ve yangın meydana geldi. Yaşanan patlama korku ve paniğe neden oldu. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili uyarılarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Mersin Akkuyu Nükleer Santrali'nde patlama... Korkutan görüntüler

Mersin Akkuyu Nükleer Santralı’nda henüz bilinmeyen bir nedenle elektrik trafosunun patlaması sonucu yangın meydana geldi. Trafonun patlaması, çalışanlara ve çevredeki yaşayanlara panik ve korku yaşattı.

İşte o görüntüler:

'MERSİN'İN BELASI OLMUŞTUR'

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Akkuyu Nükleer Santrali'nin yapımı sırasında defalarca çatlak medyana geldiğini hatırlatarak şöyle dedi:

"Daha kurulma aşamasında zemininde defalarca çatlaklar meydana geldi. Yol çalışmaları için patlatılan dinamitler sayesinde çevre evlerde büyük hasarlar oluştu. Şimdi de trafosunda yangın çıkıyor."

"Bu nükleer santral Mersin'in, Türkiye'nin belası olmuştur" diyen Başarır, ifadelerine şöyle devam etti:

"Dünyanın en pahalı elektrik enerjisini Ruslardan satın alacağımız, nükleer atıkların nerede depolanacağının belirsizliği yetmiyormuş gibi daha yapımında yaşanan can güvenliği sorunları, ileride de denetimsiz, kontrolsüz, bir nükleer santral inşa edileceğinin göstergesidir. Bu nükleer santral Mersin'in, Türkiye'nin belası olmuştur."

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaatında yıldırım düşmesiyle yangın çıkmıştı.

Konuya ilişkin resmi açıklama Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) tarafından yapıldı.

Yapılan açıklamada, "Olay sonucunda kimse yaralanmamıştır. Tüm birimler, Akkuyu NGS sahasının acil müdahale prosedürüne ilişkin görevleri hızlı bir şekilde yerine getirmiştir. Yıldırım düşmesi, trafo merkezi alanındaki elektrik hatlarının altyapısına kısmen zarar vermiştir. Sahaya yeniden elektrik verilmesi sağlanmıştır. Şantiyedeki tüm inşaat çalışmaları her zamanki işleyişi ile devam etmektedir" denildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin