Merkez Hakem Kurulu'ndan çok konuşulacak karar! Dünya Kupası dönüşü altı hakemle yollar ayrılacak

Merkez Hakem Kurulu, Dünya Kupası dönüşü Süper Lig'de düdük çalan bazı hakemlerle yollarını ayırmayı planlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Merkez Hakem Kurulu'ndan çok konuşulacak karar! Dünya Kupası dönüşü altı hakemle yollar ayrılacak

Kulüplerin 'Süper Lig'de yabancı hakemler maç yönetsin' isteğinin gündem olduğu son günlerde Merkez Hakem Kurulu, kendi bünyesinde tartışma yaratabilecek bir karar almak üzere.

NTV Spor'un haberine göre, MHK'nin bugün başlayacak seminer sonrasında Süper Lig kadrosunda görev yapan altı hakemi liste dışı bırakacak.

Bu 6 hakemin yerine alt klasmandan genç isimler eklenecek. VAR kadrosunda 12 hakemi bulunan ve maç atamalarında sıkıntı yaşayan MHK, liste dışı bıraktığı altı isme "VAR odasında görev yapın" teklifinde bulunacak. Ancak liste dışı kalacak hakemlerin, bu talebe nasıl yanıt vereceği merak konusu.

CEZA GELİYOR

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, yapacakları talimat değişikliğiyle maç öncesi ve sonrasında hakemlerle ilgili yorumda bulunan yönetici, teknik direktör ve futbolculara ceza uygulayacaklarını söyledi.

Yayıncı kuruluşta katıldığı programda gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunan Büyükekşi, hakemlerin güvenilirliklerine karşı herhangi bir olumsuz algı oluşturulmaması gerektiğini belirterek, "Onları değerli kılmamız lazım. Değerli kılarsak sonuca ulaşılırız. Orta ve yan hakemlerimizden başlarsak, ben başarılı bir sezon olduğunu düşünüyorum. Ancak hata olmadı mı, yüzde 100 mü, tabii ki değil. Hakemler de insan. Dünyanın her yerinde hakem hataları oluyor. Premier Lig'de, La Liga'da, Bundesliga'da oluyor, Türkiye'de de oluyor." diye konuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin