Merkez Hakem Kurulu'nda deprem. MHK Başkanı Sabri Çelik istifa etti

Merkez Hakem Kurulu'nda deprem. MHK Başkanı Sabri Çelik ve yönetim kurulu istifa etti

Google Haberlere Abone ol
Merkez Hakem Kurulu'nda deprem. MHK Başkanı Sabri Çelik istifa etti

Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik, eleştiriler üzerine istifa etti.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki binasına giderek dilekçesini veren Sabri Çelik'in istifası TFF yönetimi tarafından kabul edildi.

MHK Başkanlığını Sabri Çelik, Başkan vekilliğini ise Murat Ilgaz yapıyordu.

Ayrıca kurulda Ahmet İbanoğlu, Bülent Gökçü, Aytekin Durmaz, Baki Tuncay Akın, İsmail Köse, Aynur Aysun Akar ve Recep Sürhat Müniroğlu görev yapıyordu.

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi saat 13.30'da Sabri Çelik'i Riva'ya çağırdı. Büyükekşi ve Çelik arasında yapılan görüşmede TFF Başkanı Büyükekşi, MHK Başkanı Sabri Çelik'in istifasını istedi.

Bunun üzerine Sabri Çelik istifasını sundu ve istifası TFF tarafından kabul edildi. Sabri Çelik'le birlikte tüm MHK üyeleri de istifa etti.

TFF'nin yayınladığı açıklama şu şekilde:

"Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile bugün TFF'nin Levent binasında bir araya gelmiştir. Görüşmede Sabri Çelik, MHK üyeleri ile birlikte istifasını TFF Başkanı'na sunmuş; TFF Başkanı tarafından Sabri Çelik ve MHK üyelerinin istifasını kabul edilmiştir. Bu karar, TFF Yönetim Kurulu tarafından da onaylanmıştır.

Sayın Sabri Çelik ve Merkez Hakem Kurulu üyelerinin her biri Türk hakemliğinin gelişmesi için katkılar vermiştir. Kendilerine bu gayretlerinden ötürü teşekkür eder, başarılar dileriz.

Türkiye Futbol Federasyonu, yeni MHK Başkanı ve üyelerinin belirlenmesi için çalışmalara başlamış olup, gelişmeleri en kısa sürede kamuoyuyla paylaşacaktır.

Bilgilerinize sunarız."

SABRİ ÇELİK'İN YERİNE GELECEK İSİM

Skorer'in edindiği bilgilere göre Çarşamba günü TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi eski hakem Kuddusi Müftüoğlu ile bir araya geldi. Yapılan görüşmede Büyükekşi, Müftüoğlu'na MHK başkanlığını düşünüp düşünmediğini sordu. Bu teklif üzerine ise Kuddusi Müftüoğlu, gerekli şartların oluşması halinde olumlu bakacağını iletti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin