Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta'dan, Ryan Donk ve Nicolo Zaniolo pozisyonu yorumu

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Merkez Hakem Kurulu Başkanı Lale Orta'dan, Ryan Donk ve Nicolo Zaniolo pozisyonu yorumu

Lale Orta katıldığı bir televizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Lale Orta, ''Hiçbir programa hiçbir baskı yapmadım. Baskı ile sorun çözüleceğine inanmıyorum. Donk pozisyonundaki mesele sarı kart kırmızı kart meselesi değildi. Kramponun tendona bastığı için kırmızı kart olması gerektiği söylendi. O pozisyonun o açıdan verilip yorum yapılmasının daha doğru olacağını düşündüm. Hiçbir programa kesinlikle baskı ve manipülasyon yapmadım. Ne bana, ne tarzıma, ne dürüstlüğüme yakışır. Herkes için adalet ve şeffaflık diyorum'' dedi.

Açıklamalarına şu sözlerle devam eden Orta, ''Uzak bir görüntüden kırmızı kart olması gerektiği yorumlanıyordu. Başka bir açıdan görüntü fark edince, bunun kamuoyu ile paylaşılmasını ve herkes tarafından gerçeğin bilinmesini istedim. Hiçbir kulübe manipülasyonum olamaz. O pozisyonun o açıdan verilip yorum yapılmasının daha doğru olacağını düşündüm. Hiçbir programa kesinlikle baskı ve manipülasyon yapmadım. Ne bana, ne tarzıma, ne dürüstlüğüme yakışır. Herkes için adalet ve şeffaflık diyorum'' ifadelerini kullandı.

Hakemlerin son 3 haftada iyi bir performans gösterdiğini söyleyen Orta, "Biz, yaptığımız işin gerekliliklerini yerine getiriyoruz. 11 yıl FIFA hakemliği yaptım. Şampiyonlar Ligi maçı yönettim. Geçmişinizde birçok şeyi başardığınızda yöneticilik yaptığınızda da başarılı olmak istiyorsunuz. Başarılı olmaya geldim. Sadece 4 ay için değil, federasyonda seçim yapıldıktan sonra da hizmet etmek istiyorum. Hakemlerimiz 1-2 maçın dışında son 3 haftada çok başarılılardı. Gönülleriyle ve sevgileriyle maçları yönetiyorlar. Biz bir aileyiz. Hakemlik kurumunu daha saygın bir hale getireceğiz. Kendim için bir şey beklemiyorum. Kendim için konforlu alanı terk ettim, çünkü hakemlere bir şeyler verebileceğime inandığım için. Hakemliğin çok daha hak edilen bir yerde olması için toplumun huzurunda da gerçekleştireceğime inanıyorum" şeklinde konuştu.

''GÖREVİ KABUL ETMEDEN ÖNCE DÜŞÜNDÜM''

Görev kabulünden önce bir tedirginlik yaşadınız mı sorusuna Lale Orta, "Bir görevi kabul etmeden evvel çok düşünürüm ama tedirgin olmam. Kolay bir şey değil ve çok zor bir zamanda geldim. Zamanlama açısından da zor bir zaman. Ama başarılı olmak için ekibimle beraber çok çalışıyoruz. Adaleti, şeffaflığı getirmek istiyoruz. Çok netiz, bu anlamda yönetimimiz çok net olacak" cevabını verdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin