Merkez Bankası'nın yeni isimleri belli oldu. Lütfü Türkkan, Hafize Gaye Erkan'ı tebrik etti

Merkez Başkanı Hafize Gaye Erkan, A Takımı'nı kurmaya başladı. Erkan'ın ilk görevlendirmelerine İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan yaptığı atamalardan dolayı Gaye Erkan'ı tebrik etti.

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası'nın yeni isimleri belli oldu. Lütfü Türkkan, Hafize Gaye Erkan'ı tebrik etti

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Merkez Bankası başkan yardımcıları görevden alındı. Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hatice Karahan yeni Merkez Bankası Yardımcıları oldu.

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'a ilk tebrik İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'dan geldi. Türkkan sosyal medyasında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Merkez Bankası yeni Başkan Yardımcısı Fatih Karahan, çocukluğunu bildiğim, çok iyi bir aileye mensup, Türkiye sevdası ile yetiştirilmiş, İstanbul Erkek Lisesi, Boğaziçi Endüstri Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra UPENN doktora yapan çok iyi eğitimli bir gençtir.
Amerika Merkez Bankası FED’de yedi yıl ekonomist olarak çalıştıktan sonra Amazon’da iki yıl baş ekonomist olarak çalışmış çok iyi bir ekonomisttir.

Türkiye’ye kazandırdıkları böyle kıymetli bir isim için Sayın Mehmet Şimşek ve Sayın Hafize Gaye Erkan'a teşekkür ediyorum. Sana da vatanına hoş geldin diyorum Fatih Karahan."

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin