Merkez Bankası'nın ne kadar faiz artıracağı belli oldu. Merkez Bankası temmuz ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, 22 Haziran'daki toplantısında politika faizini 650 baz puan artışla yüzde 15'e yükseltmişti. Şimdi gözler 20 Temmuz'daki toplantıya çevrilmişken ekonomistler PPK'nın ne kadar faiz artıracağı yönünde tahminlerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası'nın ne kadar faiz artıracağı belli oldu. Merkez Bankası temmuz ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin beklenti anketine katılan ekonomistler, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 500 baz puan artırılarak yüzde 20 baz puana çekileceğini tahmin ediyor.

AA Finans'ın, 20 Temmuz Perşembe günü gerçekleştirilecek TCMB'nin Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik beklenti anketi, 20 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyanı 500 baz puan artırım yönünde gerçekleşti.

Anket sonuçlarına göre, 250 ila 650 baz puanlık bir artırım öngören ekonomistlerin politika faizi beklentileri yüzde 17,50 ile yüzde 21,50 arasında, yıl sonu politika faizi beklentileri ise yüzde 25 ile 50 arasında yer aldı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin