Merkez Bankası'nın başına kim gelecek? Reuters yazdı: Millet İttifakı, Babacan'ı ekonomiden sorumlu Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak konumlandırmayı planlıyor

İngiltere merkezli uluslararası haber ajansı Reuters'ın, Millet İttifakı'nın 14 Mayıs'taki seçimi kazanması durumunda DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, ekonomiden sorumlu cumhurbaşkanı yardımcısı görevini üstlenmesinin planlandığını yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası'nın başına kim gelecek? Reuters yazdı: Millet İttifakı, Babacan'ı ekonomiden sorumlu Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak konumlandırmayı planlıyor

İngiltere merkezli uluslararası haber ajansı Reuters'ın yazdığına göre Ali Babacan Merkez Bankası'nınbaşına getirilecek isim olacak.

Millet İttifakı’ndan toplam dört üst düzey kaynağın Reuters’a verdiği bilgiye göre, seçimin ardından ittifakta Babacan’ın ekonomiden sorumlu Cumhurbaşkanı yardımcılığı görevini üstlenmesi bekleniyor.

Reuters'a göre, Altı partili ittifakın da Türkiye Merkez Bankası Başkanı olarak atanacak bir aday belirlediğini, ancak kim olduğunu söylemediğini söylediler.

İttifaktaki üst düzey bir yetkili, "Babacan'ın yöneteceği bir sistemde, önemli bakanlıkların diğer partiler tarafından üstlenileceği bir yapı olacak" dedi.

Yetkili, şu anda bir kurum olan Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ikiye bölünebileceğini söyledi.

CHP'li bir yetkili ise, "Ekonomi yönetiminin nasıl şekilleneceğine dair çalışmalar ve hazırlıklar var elbette. Kılıçdaroğlu göreve geldiğinde yapacağı ilk işlerden birinin TCMB Başkanı ve PPK üyelerini görevden almak olacağını söylemişti zaten" dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin