Merkez Bankası faiz mi indirecek? İslam Memiş'ten PPK kararıyla ilgili dikkat çeken açıklama. Merkez Bankası nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak?

Bayram sonrası piyasalar açıldı ve gözler bu hafta perşembe günü açıklanacak olan Merkez Bankası'nın faiz kararında. tv100.com yazarı Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun faiz konusunda ne yapacağını açıkladı ve vatandaşlar için ayrıca Fed uyarısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası faiz mi indirecek? İslam Memiş'ten PPK kararıyla ilgili dikkat çeken açıklama. Merkez Bankası nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak?

tv100.com yazarı İslam Memiş'in "Bu hafta piyasalarda neleri takip etmeliyiz?" başlıklı yazısı

Nisan ayının son haftasına başlıyoruz.

Bu hafta hem yurt içi hem de yurt dışı piyasalarda önemli veriler ve kararlar açıklanacak.

Dışarda ABD, Euro Bölgesi ve Almanya için yılın ilk çeyreğine ilişkin GSYH verileri açıklanacak.
İçerde ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), faiz kararını açıklayacak.

Seçim kampanyası sürecinde açıklanan “Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden” kampanyasına başvurlar Çarşamba günü başlayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim meydanlarından ekonomiye dair şu mesajları verdi “ Şu anda eflasyon sıkıntımız var ama faizi 8,5’a düşürdük. Daha da düşecek. Geçmişte yaptık. Geçmişte yaptığımıza göre bugün de yaptık, yarın da yapacağız. Ekonomide sıkıntıları unutmuyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, böylece TCMB’nin faiz indirimine devam edeceğinin sinyalini vermiş oldu.

Küresel piyasalar artık Fed’e odaklanarak oyalanır. Belli bir bant aralığında kalmayı tercih eden fiyatlar, aşağı ya da yukarı yönlü kırılmalar yapmayabilir.

Bu hafta kısa vadeciler için sıkıcı bir hafta yaşanmasını bekliyorum. Belli bir bant aralığında kalan fiyatlamalar, Fed’i görmeden bir yön tayin edemez.

Bu hafta yine seçim sürecine odaklanmış bir piyasa karşımızda olacak. Ekonomiye dair verilen mesajlar, seçim meydanlarından gelecek.

İyi haftalar diliyorum…

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu 27 Nisan 2023'te faiz kararını açıklayacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin