Merkez Bankası faiz kararı... Morgan Stanley'den çarpıcı faiz tahmini. Piyasaların gözü bu kararda

Piyasaların gözü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararında... Faiz kararı ile dolar, altın ve euro'da kartlar yeniden dağıtılacak. TCMB'nin faiz kararı 23 Kasım Perşembe günü saat 14.00'te belli olacak. Morgan Stanley, TCMB'nin kasım toplantısına ilişkin analizinde sıkılaşma döngüsünün daha sınırlı bir artışla devam edeceği tahmininde bulundu. İşte diğer faiz tahminleri...

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası faiz kararı... Morgan Stanley'den çarpıcı faiz tahmini. Piyasaların gözü bu kararda

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) haziranda 650, temmuzda 250, ağustosta 750 baz puan, eylül ve ekimde 500'er olmak üzere beş toplantıda toplam 2,650 baz puan faiz artırmıştı.

Morgan Stanley CEEMEA Ekonomisti Hande Küçük tarafından hazırlanan notta önümüzdeki toplantıda politika faizinin 250 baz puan artırılacağı tahmin edildi.

Hollanda merkezli bankacılık devi ING Bank ekonomistleri de TCMB'nin faiz artırımlarında hız keserek 250 baz puan artırıma gideceği öngörüsünde bulundu.

Reuters'ın anketine katılan 21 ekonomist, yüzde 35 seviyesindeki politika faizinde artış beklerken, tahminler yüzde 37.5 ile yüzde 40 bandında yer alıyor. Ankete göre politika faizinde 16 ekonomist 250 baz puan, üç ekonomist 500 baz puan, bir ekonomist 350 baz puan ve bir ekonomist ise 300 baz puan artış bekliyor.

Bloomberg HT anketine katılan kurumların beklentisi de politika faizinin Kasım ayında yüzde 37,50 seviyesine çıkarılacağı yönünde.

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistler, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 250 baz puan artırılarak yüzde 37.50'ye çıkartılacağını tahmin ediyor.

 

 

Etiketler Merkez Bankası faiz
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin