Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı. Temmuz 2023 TCMB PPK faiz toplantısı sonucu ne oldu. Merkez Bankası faizleri artırdı mı sabit mi bıraktı?

Merkez Bankası temmuz ayı faiz toplantısı 20 Temmuz 2023 Perşembe günü gerçekleştirildi. Piyasaların merakla beklediği, dolar ve altının yönünü etkileyen Merkez Bankası PPK faiz kararı saat 14.00 itibarıyla açıklandı. Peki Temmuz 2023 TCMB PPK faiz toplantısı sonucu ne oldu? Merkez Bankası faizleri artırdı mı sabit mi bıraktı? İşte Temmuz ayı Merkez Bankası faiz toplantı kararı.

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı. Temmuz 2023 TCMB PPK faiz toplantısı sonucu ne oldu. Merkez Bankası faizleri artırdı mı sabit mi bıraktı?

Merkez Bankası haziran ayı faiz toplantısında 27 ay sonra bir ilk yaşanmış ve faizler 8.5 seviyesinden 15 seviyesine yükseltmişti.

Piyasaların merakla beklediği kritik ekonomik veri 20 Temmuz 2023 Perşembe saat 14.00 itibarıyla duyuruldu.

Peki Temmuz 2023 TCMB PPK faiz toplantısı sonucu ne oldu? Merkez Bankası faizleri artırdı mı sabit mi bıraktı? İşte Temmuz ayı Merkez Bankası faiz toplantı kararı.

TEMMUZ AYI MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLDU?

Merkez Bankası temmuz ayı faiz toplantısında faizleri 250 baz puan artırdı. Böylece faizler yüzde 15 seviyesinden yüzde 17.50 seviyesine yükseldi.

TCMB HAZİRAN AYI FAİZ KARARI NE OLMUŞTU?

Haziran ayı faiz toplantısı, yeni başkan Hafize Gaye Erkan'ın başkanlığında gerçekleştirildi. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini 650 baz puan artışla yüzde 15'e yükseltti.

FAİZ KARARI ARDINDAN YENİ AÇIKLAMA

Merkez Bankası faiz kararının artırılmasının ardından açıklama yapan Bakan Şimşek, "Programımızın en büyük önceliklerinden birisi ihracatın güçlü bir şekilde desteklenmesidir. İç talebi dengeleyici tedbirler alırken, ihracata da maksimum destek sağlayacağız. Yurtdışından temin ettiğimiz kaynakları ihracat ve yatırıma kanalize edeceğiz." dedi.

"RASYONEL POLİTİKALARA DÖNÜŞ KADEMELİ OLARAK DEVAM EDECEK"

Ekonomide atılacak adımlara ilişkin açıklama yapan yeni Maliye Bakanı Mehmet Şimşek şu ifadeleri kullanmıştı:

"TCMB analitik bilanço verilerine göre, net uluslararası rezervler geçen hafta 8.5 milyar dolar ile tarihin en büyük haftalık artışını kaydetti. Rasyonel politikalara dönüş kademeli olarak devam edecek. Rezervleri daha da güçlendirmek için ülkemize ilave dış kaynak teminine yönelik çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Ayrıca, TL cinsi enstrümanları cazip hale getirmeye devam edeceğiz. Bu çerçevede Kur Korumalı Mevduat’ta stopaj desteğini yıl sonuna kadar uzatıyoruz."

Ekonomi politikalarında istikrar, güven ve sürdürülebilirliği baz alacaklarını belirten Bakan Şimşek haziran ayı faiz kararının açıklanmasının ardından şu ifadeleri kullanmıştı: "2002 yılından beri iktidarda olan hükümetlerimizin hükümet programlarındaki ekonomi politikalarında yer aldığı ve en son seçim beyannamemizde de ifade edildiği üzere ekonomi felsefemizin temeli; teşebbüs hürriyeti, piyasa ekonomisi, dışa açık serbest kambiyo rejimi, dalgalı kur sistemi ve enflasyon hedeflemesi modeli ilkeleri tarafından belirlenen çerçeveye dayanmaktadır. Bugün Merkez Bankası’nın aldığı kararı bu çerçevede değerlendirmek gerek."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin