Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı. 2023 Haziran ayı TCMB faiz kararı ne oldu. Merkez Bankası faizleri sabit mi bıraktı yükseltti mi?

Haziran ayı Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı, Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) tarafından belirlendi. Hafize Gaye Erkan'ın başkanlığında yapılan Merkez Bankası faiz toplantısının faiz kararı sonucu sorgulanıyor. Peki 2023 Haziran ayı TCMB faiz kararı ne oldu? Merkez Bankası faizleri sabit mi bıraktı yükseltti mi? İşte ayrıntılar.

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası faiz kararı açıklandı mı. 2023 Haziran ayı TCMB faiz kararı ne oldu. Merkez Bankası faizleri sabit mi bıraktı yükseltti mi?

Merkez Bankası Para Politikası Toplantısı'nın ardından haziran ayı faiz kararı belli oldu.

Geçtiğimiz mayıs ayında yapılan Merkez Bankası faiz toplantısında faizler yüzde 8.5 seviyesinde sabit tutulmuştu. Haziran ayında ise Merkez Bankası beklentiler doğrultusunda faiz artırımı yaptı.

Peki 2023 Haziran ayı TCMB faiz kararı ne oldu? Merkez Bankası faizleri sabit mi bıraktı yükseltti mi? İşte ayrıntılar.

HAZİRAN AYI MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE OLDU?

Merkez Bankası'nın haziran ayı faiz toplantısı 22 Haziran 2023 Perşembe günü yapıldı. Merkez Bankası faiz kararı saat 14.00'da açıklandı. 

Merkez Bankası politika faizini 8.5 seviyesinden 15'e yükseltti.

TEMMUZ AYI MERKEZ BANKASI FAİZ TOPLANTISI NE ZAMAN?

Temmuz ayı Merkez Bankası faiz toplantısı 20 Temmuz 2023 Perşembe günü yapılacak.

MERKEZ BANKASI FAİZ TOPLANTI TAKVİMİ 2023 

22 Haziran 2023 Perşembe

20 Temmuz 2023 Perşembe 

24 Ağustos 2023 Perşembe 

21 Eylül 2023 Perşembe 

26 Ekim 2023 Perşembe 

23 Kasım 2023 Perşembe 

21 Aralık 2023 Perşembe 

MERKEZ BANKASI YENİ BAŞKANI HAFİZE GAYE ERKAN KİMDİR?

1982 doğumlu Hafize Gaye Erkan 41 yaşındadır. Babası makine mühendisi annesi matematikçidir. Princeton'da iki yıllık doktora programını bir yılda tamamlayan ilk öğrenci Hafize Gaye Erkan bu sayede "en genç finans profesörü" unvanını aldı.

Sonrasında Harvard Business School'da yönetim bilimleri ve Stanford Üniversitesi'nde liderlik üzerine iki eğitim programını daha tamamladı.

2005 yılında Goldman Sachs'da işe başlayan Erkan burada 9 sene çalıştı. O dönem yaşadığı problemler nedeniyle devlet idaresine geçmiş bir banka olan First Republic Bank'da yönetici olarak çalışmaya başladı.

Bankanın fonlarının yaklaşık 10 kata kadar büyümesinde büyük payı olan Hafize Gaye Erkan tepe yöneticilerden biri oldu. Bunun yanı sıra ABD merkezli mücevher şirketi Tiffany & Co.'da iki yıl yönetim kurulu üyeliği üstlendi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin