Merkez Bankası faiz indirdi, Özgür Demirtaş’ın o videosu yeniden gündeme geldi. İşte faiz kararı sonrası Demirtaş'ın elden ele dolaşan o açıklaması

Merkez Bankası bugünkü faiz kararıyla politika faizini yeniden 150 baz puan indirerek yüzde 9'a çekti. Merkez'in faiz kararından sonra ünlü ekonomist Prof. Özgür Demirtaş’ın tepki videosu sosyal medyada yeniden gündeme geldi. İşte o video...

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası faiz indirdi, Özgür Demirtaş’ın o videosu yeniden gündeme geldi. İşte faiz kararı sonrası Demirtaş'ın elden ele dolaşan o açıklaması

Merkez Bankası kasım ayı faiz kararını açıkladı ve faizleri yeniden indirme kararı aldı. Karar metninde faiz indirim döngüsünü sonlandırılmasına karar verildiği belirtildi.

Merkez Bankası'ndan yapılan duyuruda, "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 10,5’ten yüzde 9’a indirilmesine karar vermiştir." denildi.

Merkez Bankası açıklamasında şöyle denildi:

Bu çerçevede Kurul, politika faizinin 150 baz puan düşürülmesine karar vermiştir. Kurul, mevcut politika faizinin küresel talebe ilişkin artan riskleri dikkate alarak yeterli düzeyde olduğunu değerlendirmiş, ağustos ayında başlatılan faiz indirim döngüsünün sonlandırılmasına karar vermiştir.

Fiyat istikrarının sürdürülebilir bir şekilde kurumsallaşması amacıyla TCMB’nin tüm politika araçlarında kalıcı ve güçlendirilmiş liralaşmayı teşvik eden geniş kapsamlı bir politika çerçevesi gözden geçirme süreci devam etmektedir. Değerlendirme süreçleri tamamlanan kredi, teminat ve likidite politika adımları para politikası aktarım mekanizmasının etkinliğinin güçlendirilmesi için kullanılmaya devam edilecektir.

 

Nebati'den de açıklama geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra açıklamalarda bulundu.

Açıklamada, Türkiye Ekonomi Modeli kapsamında uygulamaya aldıkları politikaların ve yakın dönemde kurumların koordineli şekilde aldığı tedbirlerin katkısıyla politika-kredi faizi makasının kademeli biçimde kapandığını belirterek, "Önümüzdeki dönemde piyasa faizlerinin de benzer biçimde tek haneli seviyelere inmesini bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Nebati, Twitter hesabından, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz kararını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu vizyon ve perspektif doğrultusunda ülkenin gerçekleriyle uyumlu biçimde şekillenen ekonomi politikaları sayesinde politika faizinin 2 yıl aradan sonra tekrar tek haneye gerilediğini belirten Nebati, şunları kaydetti:

"Türkiye Ekonomi Modelimiz kapsamında uygulamaya aldığımız politikaların ve yakın dönemde kurumlarımızın koordineli bir şekilde almış olduğu tedbirlerin katkısıyla politika-kredi faizi makası kademeli biçimde kapanıyor. Bu sayede önümüzdeki dönemde piyasa faizlerinin de benzer biçimde tek haneli seviyelere inmesini bekliyoruz."

Nebati, dünyada resesyon endişelerinin arttığı bir dönemde Türkiye ekonomisinin yoluna güçlü şekilde devam edeceğini vurguladı.

Özgür demirtaş'tan bomba yorum

Merkez Bankası'nın faiz indirimleriyle ilgili ünlü ekonomist Prof. Özgür Demirtaş’ın tepki videosu sosyal medyada yeniden gündeme geldi.

Daha önce paylaşım yapan Demirtaş videosunda; “ Merkez Bankası faiz indirince bireysel kredi faizleri artmış, şirketlerin yatırım faizleri artmış, devletin TL borçlanma faizleri artmış, devletin dolarla borçlanma faizleri artmış, e hani Nas, e hangisi günah, yani bunu ben daha nasıl net anlatabilirim” ifadelerini kullanmıştı…

Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında, politika faizi 150 baz puanlık indirimle yüzde 12'den yüzde 10,50'ye çekilmişti.

Etiketler merkez bankası faiz
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin