Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun 'kredi çekip dolar aldılar' dediği şirketlerin listesi ortaya çıktı. Barış Yarkadaş kredi ile dolar alan şirketlerin listesinin kendisinde olduğunu söyledi. Kredi çekip dolar almak suç mu?

Eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, Gürkan Hacır'ın tv100'de hazırlayıp sunduğu Taksim Meydanı programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yarkadaş, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun 'kredi çekip dolar aldılar' dediği şirketlerin listesinin kendisinde olduğunu söyledi. Yarkadaş, canlı yayında 'kredi çekip dolar alan' şirketler hakkında konuştu, hukukçularla yaptığı konuşmaları aktardı.

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun 'kredi çekip dolar aldılar' dediği şirketlerin listesi ortaya çıktı. Barış Yarkadaş kredi ile dolar alan şirketlerin listesinin kendisinde olduğunu söyledi. Kredi çekip dolar almak suç mu?

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan ile Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu arasında tartışma gündeme bomba gibi düşmüştü.

 

Merkez Bankasını Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun bazı şirketlerin ucuz kredi alıp döviz aldığını açıklaması ve ellerinde liste olduğunu söylemesi dikkat çekmişti. Başkan Kavcıoğlu, Eximbank kredilerinin yüzde 80’nin 20 şirkete gittiğini belirterek ” “Elimizde liste var. Hem dolar al hem de kredi yok de. Ucuz kredi alıp döviz alamazsınız, bu kaynak üretime gitmeli” demişti.

Kavcıoğlu'nun elindeki liste ile ilgili Eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, Gürkan Hacır'ın tv100'de hazırlayıp sunduğu Taksim Meydanı'nda konuştu. Yarkadaş listenin kendisinde olduğunu söyledi.

"Kamu bankalarından yılbaşından bu yana 52 milyar dolardan fazla dövizin aşağıya çekilebilmesi için satış yapılmış." bilgisini veren Yarkadaş hukukçularla liste hakkında yaptığı konuşmayı aktardı.

Yarkadaş avukatların kendisine, "Ucuza Türk lirası kredisi çekip dövize yatırmak suç değil. Ayrıca sen bu listeyi açıklarsan Kişisel Verileri Koruma Kanunu'na girdiği için hakkında dava açılır." dediğini söylerken programın moderatörü Gürkan Hacır ayağa kalkarak Yarkadaşı'ın elindeki lşsteyi inceledi. Hacır, "Baya Türkiye'de tanınan şirketler" dedi.

İşte Yarkadaş'ın programdaki o açıklamalar:

Yarkadaş, "Bende bu liste var. BDDK çıksın kim ne kadar kredi çekmiş bunu açıklasın. Merkez Bankası Başkanı ‘Düşük TL kredisi aldılar, bunu götürüp dövize çevirdiler, onu da yurt dışına götürdüler’ diyorsa bu ciddi bir meseledir." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin