Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan yatırımcılara faiz bilgilendirmesi: Aralık'ta faiz sabit kalabilir

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, geçen hafta gerçekleştirilen yatırımcı toplantısında faiz konusunda bilgilendirmede bulundu. Kavcıoğlu'nun 16 Aralık'taki toplantıda faiz indirimi yapılmaması olasılığının arttığını söylediği öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan yatırımcılara faiz bilgilendirmesi: Aralık'ta faiz sabit kalabilir

Bloomberg HT'nin aktardığına göre Credit Suisse analistler, TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun geçen hafta gerçekleştirilen yatırımcı toplantısında 16 Aralık’ta faiz indirimi olmama olasılığının arttığını söylediğini belirtti.

Raporda, TCMB Başkan Yardımcısı Mustafa Duman'ın Para Politikası Kurulu’nun faiz indiriminin devam edip etmeyeceğine yönelik kararını 16 Aralık’ta vereceğini söylediği fakat Başkan Kavcıoğlu'nun araya girerek “16 Aralık’taki toplantıda faiz indirimi yapılmaması olasılığı arttı” dediği belirtildi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, düşük faizde ısrarını sürdürüyor. Hemen hemen yaptığı tüm konuşmalarda faizlerin düşürüleceğini söyleyen Erdoğan, son olarak, önceki gün Siirt'te konuştu.

Erdoğan, "Üretenin ve istihdam sağlayanın daima yanında olacağız. Düşük faizle yanında olacağız. Çok da uzun olmayan bir sürede inşallah tüm bu fiyat hareketlerini, kur dalgalanmalarını makul ve istikrarlı bir çizgiye oturtacağız." diyerek yine 'faiz indirimi' mesajı vermişti. 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin