Merkez Bankası aralık ve ocak ayında bunu yapacak. PPK'nın 16 Aralık ve ocak 2022 yılındaki faiz kararını açıkladılar. Finans kuruluşu Barclays, Merkez Bankası'nın kararını açıkladı, doları için önce 14,50 sonra ise 16 TL rakamını verdi

Dolar ve eurodaki hareketlilik sürerken, piyasaların gözü kulağı Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun 16 Aralık'ta yapacağı toplantıda. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz indirimine devam edeceği yönündeki açıklamaları sonrasında dolar ve euro, yönünü belirlemek için bu toplantıyı bekliyor. Dünyanın önde gelen büyük finans grubu şirketlerinden olan Barclays, Merkez Bankası'nın 16 Aralık ve Ocak 2022 yılında alacağı faiz kararını ve dolar kurunun ne kadar olacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası aralık ve ocak ayında bunu yapacak. PPK'nın 16 Aralık ve ocak 2022 yılındaki faiz kararını açıkladılar. Finans kuruluşu Barclays, Merkez Bankası'nın kararını açıkladı, doları için önce 14,50 sonra ise 16 TL rakamını verdi

Dolar kurundaki hareketlilik vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Dolar dün günü 13,67 seviyesinde kapatırken, Euro ise günü 15,53 ile bitirdi. Dolar endeksi 0,15 yükselişle 96,04 civarında seyrederken, Euro/Dolar paritesi yüzde 0,23 düşüşle 1,1323 seviyesinde yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar'daki temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye döndü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'da önce Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya geldi; iki ülke arasındaki işbirliği anlaşmalarının imza törenine katıldı.

Erdoğan, daha sonra da Katar-Türk Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığı'nı ziyaret etti, burada yaptığı konuşmada Katar'ın güvenlik ve istikrarını Türkiye'den ayrı tutmadıklarını söyledi. Cumhurbaşkanı, Katar ziyareti sonunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı, hem iç hem dış politikaya dair önemli mesajlar verdi.

 

Dolar bugün ne oldu?

Güne 13,69 ile başlayan Amerikan Doları, bugün itibarıyla %0,68 artışla 13,78 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 13,44, en yüksek 13,80 seviyelerini gören Amerikan Doları, günü 13,67 seviyesinde kapattı.

Euro bugün ne oldu?

Güne 15,54 ile başlayan Euro, bugün itibarıyla %0,52 artışla 15,63 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 15,17, en yüksek 15,62 seviyelerini gören Euro, günü 15,53 seviyesinde kapattı.

Barclays raporu

Bloomberg HT'de yer alan habere göre Barclays ekonomistleri yayımladıkları bir araştırma raporunda Türkiye’nin 2018’e kıyasla kur şoklarına karşı daha hazırlıklı olduğunu fakat o zamandan bu yana tüm metriklerin de iyileşme göstermediğini belirtti.

Enflasyonun gelecek aylarda keskin bir şekilde yüzde 30’a yükselmesini bekleyen ekonomistler, dolarizasyonun yüksek kalmaya devam etmesini beklediklerini de belirtti. 

 

2022 ortasında dolar kuru 16 lira

Dolar/TL ’nin 2021 sonunda 14,50 olmasını bekleyen Barclays, 2022’nin ortasından itibaren ise dolar kurunun 16’ya ulaşmasını bekliyor.

Aralık ayındaki Türkiye cumhuriyet Merkez Bankası toplantısında 200 baz puanlık bir faiz indirimi beklediğini belirten banka, Ocak ayında 100 baz puanlık bir indirim daha olacağını düşünüyor. Barclays, TCMB’nin düşük faiz söyleminin tam olarak hangi rakama işaret ettiğinin de belirsiz olduğunu ama tüm planlanan faiz indirimlerini gelecek iki toplantıda gerçekleştireceğini vurguladı.

Merkez Bankası aralık ve ocak ayında bunu yapacak. PPK'nın 16 Aralık ve ocak 2022 yılındaki faiz kararını açıkladılar. Finans kuruluşu Barclays, Merkez Bankası'nın kararını açıkladı, doları için önce 14,50 sonra ise 16 TL rakamını verdi - Resim : 3

Credit Suisse'in TCMB raporu

Credit Suisse analistleri Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun geçen hafta gerçekleştirilen yatırımcı toplantısında 16 Aralık’ta faiz indirimi olmama olasılığının arttığını söylediğini belirtti.

Raporda, TCMB Başkan Yardımcısı Mustafa Duman'ın Para Politikası Kurulu’nun faiz indiriminin devam edip etmeyeceğine yönelik kararını 16 Aralık’ta vereceğini söylediği fakat Başkan Kavcıoğlu'nun araya girerek “16 Aralık’taki toplantıda faiz indirimi yapılmaması olasılığı arttı” dediği belirtildi.

FAİZLERİ YÜZDE 15'E İNDİRMİŞTİ

Merkez Bankası son olarak 18 Kasım'daki toplantıda politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 16’dan yüzde 15’e indirmişti. Bu rapora göre Merkez Bankası aralık ayında 200 ve ocak ayında 100 puan daha indirim yapacak ve faizleri yüzde 12'ye çekecek.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin