Merkez Bankası açıklama yaptı: Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası ile Mutabakat Zaptı imzalanmıştır

Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan, dün Türkiye'ye gelmiş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü. İki ülke arasında daha sonra anlaşmalar yapılmıştı. İşte o anlaşmaların taraflarından biri de Merkez Bankası'ydı: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası arasında 24 Kasım 2021 tarihinde merkez bankacılığı konularında iş birliğinin geliştirilmesine zemin oluşturmak üzere bir Mutabakat Zaptı imzalanmıştır.

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası açıklama yaptı: Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası ile Mutabakat Zaptı imzalanmıştır

Açıklamada, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası arasında 24 Kasım 2021 tarihinde merkez bankacılığı konularında iş birliğinin geliştirilmesine zemin oluşturmak üzere bir Mutabakat Zaptı imzalanmıştır.  Söz konusu anlaşma kapsamında iki ülke merkez bankası arasında merkez bankacılığı konularında iş birliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütülmesi planlanmaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunulur." denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde baş başa ve heyetler arası görüşmesinin ardından iki ülke arasında anlaşma imza töreni yapılmıştı.

Türkiye Cumhuriyeti ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Arasında Kara Paranın Aklanması ve Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Bağlamında Mali Bilgilerin Değişimine İlişkin Mutabakat Muhtırası, Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçlar Araştırma Kurulu Başkanı Hayrettin Kurt ile BAE Merkez Bankası Mali İstihbarat Birimi Başkanı Ali Faisal Baaloui tarafından imzalanmıştı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin