Merkez Bankası 21 Ekim'deki faiz toplantısında ne yapacak? Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu açıkladı. 21 Ekim'de faiz indirimi sürecek mi? Faizler artırılacak mı?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) 21 Ekim'de toplanacak. Eylül ayında faiz indirimi yapan Merkez Bankası, bu kez nasıl bir karar alacak? Piyasa Merkez Bankası'ndaki görevden almalar nedeniyle oldukça gergin. Dolar ve Euro'da rekor üstüne rekor kırılıyor. PPK'nın 21 Ekim'deki toplantısında nasıl bir karar alınacak? Merkez Bankası faiz düşürmeye devam edecek mi? Yoksa faizler sabit mi kalacak? Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, bu soruya yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası 21 Ekim'deki faiz toplantısında ne yapacak? Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu açıkladı. 21 Ekim'de faiz indirimi sürecek mi? Faizler artırılacak mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve heyeti tarafından bugün Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nu ziyaret edip bir süre görüştü.

Toplantı bitiminde hem Kılıçdaroğlu hem de Kavcıoğlu 10 dakika arayla basın toplantısı düzenledi.

Gözler 21 Ekim'deki Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına çevrilmişken, Merkez Bankası'nın alacağı faiz kararı da merak ediliyor.

Merkez Bankası Başkanı, 21 Ekim'de nasıl bir karar alınacağı yönündeki soruya cevap verdi.

Kavcıoğlu, "PPK toplantısı 21 Ekim'de yapılacak. 21'inden önce konuşmak doğru olmaz. Devletimiz ve milletimiz için en iyi kararı o gün alıp duyuracağız." dedi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun açıklamaları

Kavcıoğlu, "Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Merkez Bankası'nı herkes sahiplenmelidir. Merkez Bankası bu ülkenin en güzide kurumlarından biridir. Merkez Bankası'nı yıpratan açıklamaların bizi üzdüğünü ifade edeyim. Merkez Bankası kararı kendi Para Politikası Kurulu kararıyla almaktadır. Merkez Bankası rezervleriyle güçlüdür, 125 milyar dolara yaklaştı. Merkez Bankası'nın açıklamaları nettir" dedi.

Merkez Bankası 21 Ekim'deki faiz toplantısında ne yapacak? Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu açıkladı. 21 Ekim'de faiz indirimi sürecek mi? Faizler artırılacak mı? - Resim : 2

Merkez Bankası'ndaki görevden almalarla ilgili konuşan Kavcıoğlu, "Bütün kurumlarda olabilen şeyler. bir kısmı bizim tercihimiz, bir kısmı arkadaşların tercihi. 21'inde bir karar vereceğiz. Bu karar herkesin kararı. Bugüne kadar böyle oldu, bundan sonra da böyle olacaktır. Tamamen kendi süreci içinde gelişen görev değişimidir" açıklaması yaptı. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin