Merkez Bankası 2. müdahalesi sonrası dolarda son durum: 4 Aralık (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu?

Bu hafta Dolar kuru iki kere yükseliş yaşayarak 14 seviyesine dayandı. Doların 14 seviyesine gelmesiyle Merkez Bankası’ndan döviz kurlarına iki kere müdahale edildiği açıklandı. İlk müdahalede kur, 12,50 seviyelerine gerilese de kısa bir süre sonra tekrar yükseliş yaşadı. İkinci müdahalenin etkisi ise daha az oldu. Kur, müdahaleyle 13,40 seviyesine geriledi ancak on dakikalık bir süre içerisinde eski seviyesine geri döndü.

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası 2. müdahalesi sonrası dolarda son durum: 4 Aralık (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu?

Merkez Bankası’nda yaşanan görev değişimi ve Osman Kavala kararı dolar kuru üzerinde etkili oldu. AİHM, Osman Kavala’nın iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısını yineledi. Karara uymayan Türkiye’ye “ihlal prosedürü” başlatan AİHM, 19 Ocak’a kadar süre vardı. Osman Kavala’nın ikinci duruşması ise 17 Ocak tarihinde yapılacak. Bu kararın kurlara etkisi ise uzmanlar tarafından yakından takip ediliyor.
 
Dolar endeksi yüzde 0,04 azalışla 96,12 seviyesinde yer alırken, Euro/Dolar paritesi ise yüzde 0,09 artışla 1,1310 seviyesinde bulunuyor.
 
ENFLASYON 3 YILIN ZİRVESİNDE

Merkez Bankası 2. müdahalesi sonrası dolarda son durum: 4 Aralık (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım ayına ilişkin tüketici ve üretici fiyat endekslerini yayımladı. Buna göre tüketici fiyatları Kasım'da yıllık yüzde 21,31 arttı. Böylelikle yıllık tüketici enflasyonunda Kasım 2018'den bu yana en yüksek seviye kaydedildi.
 
Tüketici fiyatlarındaki aylık artış yüzde 3,51 olurken yıllık çekirdek enflasyon ise yüzde 17,62'ye yükseldi.

KILIÇDAROĞLU, TÜİK’E ALINMADI

Merkez Bankası 2. müdahalesi sonrası dolarda son durum: 4 Aralık (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu? - Resim : 3

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, güvenilirliği tartışmalara konu olan TÜİK verilerini incelemek için, merkezden randevu istedi.
 
TÜİK’in randevu vermediği Kemal Kılıçdaroğlu, merkeze gideceğini duyurdu. TÜİK’e giderek bilgi almak istediğini ifade eden Kılıçdaroğlu’na demir kapılar açılmadı.
 
Halkın bir kurumu olan TÜİK’ten içeri giremeyen CHP lideri, merkezin önünde bir basın açıklaması yaptıktan sonra oradan ayrıldı.
 
MOODY'S TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNU TEYİT ETTİ

Merkez Bankası 2. müdahalesi sonrası dolarda son durum: 4 Aralık (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu? - Resim : 4

Moody's'den yapılan açıklamada, Türkiye'nin uzun vadeli yerel ve yabancı para cinsinden kredi notunun teyit edildiği aktarıldı.
 
Açıklamada, Türkiye'nin kredi notunun "B2" olarak teyit edildiği, not görünümünün ise "negatif" olarak korunduğu kaydedildi.
 
Moody's'in açıklamasında Türk lirası üzerindeki mevcut baskıdan bağımsız olarak, brüt ve net bazda Döviz rezervlerinin kademeli olarak yeniden yapılandırılmasını destekleyen düşük cari açık nedeniyle Türkiye'nin temel dış kırılganlık riskinin azaldığına işaret edildi.

Merkez Bankası 2. müdahalesi sonrası dolarda son durum: 4 Aralık (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu? - Resim : 5
 
Türkiye'de özel sektörün para birimi dalgalanmalarına karşı göreceli bir esneklik gösterdiği belirtilen açıklamada, Türkiye'nin kamu maliyesinin nispeten güçlü kalmasının beklendiği ifade edildi.
 
Açıklamada, Türkiye ekonomisinin 2022'de ise yüzde 4 büyüyeceğinin tahmin edildiği belirtildi.
 
DOLAR NE KADAR?

Merkez Bankası 2. müdahalesi sonrası dolarda son durum: 4 Aralık (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu? - Resim : 6

Amerikan Doları, bugün itibarıyla %0,41 artışla 13,71 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 13,40, en yüksek 13,89 seviyelerini gören Amerikan Doları, günü 13,72 seviyesinde kapattı.
 
EURO NE KADAR?

Merkez Bankası 2. müdahalesi sonrası dolarda son durum: 4 Aralık (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu? - Resim : 7

Euro, bugün itibarıyla %0,38 artışla 15,56 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 15,15, en yüksek 15,69 seviyelerini gören Euro, günü 15,53 seviyesinde kapattı.
 
STERLİN NE KADAR?

Merkez Bankası 2. müdahalesi sonrası dolarda son durum: 4 Aralık (Bugün) Dolar ve Euro ne kadar oldu? - Resim : 8

İngiliz Sterlini, bugün itibarıyla %0,15 azalışla 18,22 liradan işlem görüyor. Dün en düşük 17,82, en yüksek 18,46 seviyelerini gören İngiliz Sterlini, günü 18,18 seviyesinde kapattı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin