Merkel'den Böhmermann itirafı: Hata yaptım

Angela Merkel, Böhmermann'ın Erdoğan şiiri ile ilgili yaptığı açıklamada 'kasten yaralayıcı' ifadesini kullandığı için hata yaptığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Merkel'den Böhmermann itirafı: Hata yaptım

Almanya Başbakanı Merkel, 4 Nisan'da yaptığı açıklamada Alman komedyen Jan Böhmermann'ın ZDF Neo kanalında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili hakaret içeren şiiri okuduğu için "kasten yaralayıcı" ifadesini kullanarak hata yaptığını söyledi.



Hükümet sözcüsü Steffen Seibert aracılığı ile bir açıklama yapan Merkel, bu konuda kendisine kızdığını ifade ederek düşünce ve basın özgürlüğüne kişisel olarak önem vermiyormuş gibi bir izlenimin doğduğunu kaydetti. Bu izlenimin yanlış olduğunu vurgulayan Merkel, "İnsan hakları, özgürlük hakları, basın özgürlüğü vazgeçilmez değerlerdir" ifadelerini kullandı.



Merkel, Alman Ceza Yasası'nın 103'üncü maddesi uyarınca "yabancı devlet adamlarına hakaret" suçlamasıyla Böhmermann hakkında yargı yolunun açılmasına onay vermesinin ise doğru bir karar olduğunu kaydetti. Merkel yargı bağımsızlığına işaret ederek Alman mahkemelerinin karar verebilmesine olanak sağladığını vurguladı. Alman Ceza Yasası'na göre 103'üncü maddeden cezai soruşturma açılabilmesi için hükümetin onay vermesi gerekiyor.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin