Mercedes elektrikli modeline dev zam yaptı. Bir gün önce alan 740 bin lira kar etti: Mercedes EQA ve EQB modellerine büyük zam

Hem yüksek dolar kuru hem de ÖTV'nin yüzde 10'dan yüzde 40'a çıkması sonrasında Mercedes'in elektrikli modelleri EQA ve EQB modellerine büyük zam geldi. EQA modelinin fiyatı 708 bin lira, EQB modelinin fiyatı ise 740 bin lira zamlandı.

Google Haberlere Abone ol
Mercedes elektrikli modeline dev zam yaptı. Bir gün önce alan 740 bin lira kar etti: Mercedes EQA ve EQB modellerine büyük zam

Türkiye artık her gün yeni bir zam haberi görüyor. Yüksek döviz kuru nedeniyle otomobil fiyatları adeta uçuşa geçti. 

Yüksek döviz kuru ve enflasyonla birlikte Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) artışı özellikle elektrikli araç fiyatlarını uçurdu. Mercedes'in mayıs ayı sonunda fiyatını açıkladığı ve temmuz ayında teslim edilmeye başlanan elektrikli EQA ve EQB modellerinin fiyatlarında inanılmaz bir artış yaşandı.

EN AZ 708 BİN LİRA ARTTI

Otomotiv sektöründen haberler veren gazeteci Emre Özpeynirci'nin aktardığına göre Mercedes EQA model araçların fiyatları 708 bin lira, Mercedes EQB model araçların fiyatları ise bir günde 740 bin lira zamlandı. 

Yani Temmuz ayı başında bu model aracını teslim alan bir kişi en az 708 bin lira kar etmiş oldu. Emre Özpeynirci şu mesajı paylaştı: "Mercedes'in mayıs sonunda fiyatları açıklanan, temmuz ayında ise teslim edilmeye başlayan elektrikli EQA modelinin fiyatı 708 bin, EQB modelinin fiyatı ise 740 bin TL zamlandı. Bu zamda kurlardaki artışın dışında %10 olan ÖTV'sinin %40'a çıkması etkili oldu. Hep diyorum ÖTV'de 'matrah sistemi' gizli zamdır."

İşte Özpeynirci'nin paylaştığı tweet: 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin