Mercan Selçuk Dans Topluluğu 'Bizim Hikayemiz' sahneye çıkıyor!

22 Ekim’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde, 16 Kasım tarihinde ise Kozzy sahnesinde olacak.

Google Haberlere Abone ol
Mercan Selçuk Dans Topluluğu 'Bizim Hikayemiz' sahneye çıkıyor!

Klasik Türk müziğinin Üstadı Münir Nurettin Selçuk’un torunu ve ünlü müzisyen Timur Selçuk'un kızı koreograf dansçı Mercan Selçuk, ismini verdiği dans toplululuğu ile 'Bizim Hikayemiz' performansı için 22 Ekim’de Caddebostan Kültür Merkezi’nde, 16 Kasım tarihinde ise Kozzy sahnesinde olacak.



5 kişilik bir proje olarak ortaya çıkan, sonrasında yetişkin ve çocuklardan oluşarak 50 kişilik kadroya genişleyen "Bizim Hikayemiz”, dans sanatçısı olma yolundaki insanların hayatlarından, ilişkilerinden kısa hikayelere dönüştü. Klasik bale ve modern dans sanatını birleştirdiği koreografilerini, hem Batı hem Türk bestecileriyle buluşturan Mercan Selçuk, "Bizim Hikayemiz" projesinde, dans sanatçılarının çocukluktan olgunluğa geçişlerini, hayatındaki ilişkilerini, olaylarını, duygu durumlarını bale ve modern dans sanatının eşsiz görselliği ile anlatıyor.



Mercan Selçuk Dans Topluluğu 'Bizim Hikayemiz' sahneye çıkıyor!



Klasik Türk müziğinin Üstadı Münir Nurettin Selçuk’un torunu ve ünlü müzisyen Timur Selçuk'un kızı Mercan Selçuk, sevdikleri müziklerle hikayeleri buluşturup beden diliyle  anlatmayı seçtiklerini söylüyor.



‎Sloganlarının "Sanat,hayatı yaşanılır kılmak için en güzel hediye" olduğunu berlirten Mercan, en büyük amaçlarının insanların gönlüne dans sevgisini  düşürmek ve yaymak olduğunu ekliyor.



Mercan Selçuk Dans Topluluğu 'Bizim Hikayemiz' sahneye çıkıyor! - Resim : 2



Koreografi, Kurgu ve Metinler: Mercan Selçuk

‎Seslendirmeler: MSDT dansçıları ve Batuhan Gelener

Müzik Direktörü: Deniz Baysal

‎Işık tasarım: Murat Yılmaz

‎Teknik Destek: Mehmet Taşyürek,Gizem Tokgöz


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin