Meral Akşener'in planını açıkladı. Altılı Masa dağıldı, Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat'tan Akşener ile ilgili flaş bir iddia geldi

İYİ Parti lideri dün bomba bir açıklama yaparak Altılı Masa'yı resmen dağıttı. Akşener, yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıktı ve Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'nu da aday olmaya çağırdı. Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat bugünkü "Beklenen oldu" başlıklı yazısında dikkat çekici tespitlerde bulundu ve Meral Akşener'in planını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Meral Akşener'in planını açıkladı. Altılı Masa dağıldı, Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat'tan Akşener ile ilgili flaş bir iddia geldi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in dün kameralar karşısına geçerek Altılı Masa ile ilgili zehir zemberek açıklamalar yapması ve masayı dağıtması Türkiye'nin gündemini bir anda değiştirdi.

Akşener, yaptığı sert açıklamada 5 parti liderine çok sert çıktı ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığının dayatıldığını söyledi. 

Akşener, basın toplantısında aynı zamanda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a da aday olun çağrısı yaptı.

Ancak Akşener'in bu çağrısı her iki belediye başkanı nezdinde karşılık bulmadı ve Ankara'da bir araya gelen iki belediye başkanı görüşme sonrası sosyal medyadan bir açıklama yaparak CHP Genel Başkanı Kemal Kıılçdaroğlu'na yönelik tam desteklerini açıkladılar.

Türkiye'de siyaset Meral Akşener'in son basın toplantısındaki sözlerine kilitlenmişken, Akşener'in neden böyle bir harekette bulunduğu konusunda da kafalar karışık.

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat'tan bugün Meral Akşener ile ilgili dikkat çekici bir yazı geldi ve Akşener'in planının ne olduğunu yazdı. 

Meral Akşener'in planını açıkladı. Altılı Masa dağıldı, Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat'tan Akşener ile ilgili flaş bir iddia geldi

HANDE FIRAT'TAN DİKKAT ÇEKEN BİR YAZI

Hürriyet yazarı Hande Fırat, bugünkü yazısında, Akşener'in adaylık önerdiği Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun bunu kabul etmemesi durumunda Akşener’in planının hazır olduğunu dile getirdi.

Fırat, “Ben ilk günden beri aynı tezleri savunuyorum. Madem reddettiler o zaman bir kadın olarak ben adayım diyecek" iddiasında bulundu.

Fırat'ın konuyla ilgili olarak o yazısından bir bölüm...

- “Ben ilk günden beri aynı tezleri savunuyorum. Madem reddettiler o zaman bir kadın olarak ben adayım” diyecek.

İlk soru tabii ki CHP şaşırdı mı? Kiminle konuşsam şu yanıtı verdi: “Hayır şaşırmadık, zaten bekliyorduk”... Ancak şu tespitler öne çıktı:

- Başından beri sorun yaratıyordu.

- Kim ya da kimler tarafından yönlendirildiğini anlayabilmiş değiliz.

- Kendi partisini yönetemiyor.

- Akşener sadece Kılıçdaroğlu’na değil, beş siyasi lidere ve partiye birden bıçak çekti.

- Bu saatten sonra yeniden oturmak isterse, biz istemeyiz. Masayı dağıtan masanın altında kalır.

- Belediye başkanlarımızın duruşunu koruyacağından eminiz.

Akşener’in bu kararı masayı, siyaseti nasıl etkiler? Temel soru bu. İmamoğlu ve Yavaş aynı anda kabul ederse ortaya zaten çok garip bir durum çıkmış olacak. CHP ikisinin de kabul etmesini şu saat itibariyle beklemiyor. Ancak siyaset bu... Her an her şey değişebilir. İkisinden biri kabul ederse, sadece Erdoğan’ın değil aynı zamanda Kılıçdaroğlu’nun karşısına da çıkacak.

- İmamoğlu’na HDP seçmeni olumlu bakacak, Yavaş’a ise bakmayacak.

- HDP seçmeni İmamoğlu’nun arkasında milliyetçi olduğunu söyleyen İYİ Parti’nin olduğunu bilecek.

- Bu durumda CHP seçmeni böleni ya da masayı dağıtanı tercih eder mi? Genel olarak “hayır” yanıtı veriliyor.

- Ancak çoklu tablo beraberinde ikinci tur ihtimalini getirir.

 

AKŞENER ADAY OLURSA...

Diğer olasılık Akşener’in adaylığı...

- CHP ve Masa ile hareket ettiği için oy kaybettiğini savunan İYİ Parti Akşener’in aday olması durumunda iki olasılığa hazırlanıyor.

- Ana muhalefet partisi olmak.

- Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalırsa, günün şartlarına göre karar verilecek. Bu da bazı siyasi pazarlıkları beraberinde getirecek.

- Seçim birinci turda bir aday tarafından kazanılırsa “Türkiye gerçekleri ortada, elimizi taşın altına koymaya hazırız” demesi şaşırtıcı olmasın.

- Bu cümlenin Cumhur İttifakı için de geçerli olacağını söylemem hiç şaşırtıcı olmasın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin