Meral Akşener hazırladıkları Anayasa taslağının iktidarı rahatsız ettiğini söyledi. 'Durmak yok, artık yolun sonu yakın, Sayın Erdoğan!' dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Altılı masa olarak hazırladıkları anayasa taslağının iktidar cephesini rahatsız ettiğini söyledi. Akşener “Durmak yok, artık yolun sonu yakın, Sayın Erdoğan!” ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Meral Akşener hazırladıkları Anayasa taslağının iktidarı rahatsız ettiğini söyledi. 'Durmak yok, artık yolun sonu yakın, Sayın Erdoğan!' dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

Pazartesi günü altı siyasi parti olarak paylaştıkları Anayasa değişikliği önerilerini değerlendirdi.

Önerinin yargı bağımsızlığı, güçlü meclis ve kalkınmayı hedeflediğini söyledi.

‘RAHATSIZ OLDULAR’

Akşener “Meclisin etkin denetimi deyince iktidardakileri bir rahatsızlık alıverdi. Temel hak ve hürriyetlerin, hürriyeti sınırlamanın istisna olduğunu görünce tedirgin oldular. Hayvan haklarının ilk kez Anayasal güvence altına alındığını görünce mutsuz oldular” dedi.

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MESAJI

Akşener Boğaziçi Üniversitesindeki gelişmeleri değerlendirdi.

Akşener “Ülkemizin, en değerli kurumlarından biri olan, Boğaziçi Üniversitesi’nin bütün köklü gelenekleri ve nitelikli eğitim kalitesi, yerle bir edilmek isteniyor. Üniversitemiz, zincirleme biçimde; hoyratça bir siyasi kadrolaşmaya, liyakatsiz atamalara, sarayı aratmayan, ucube bir yönetim anlayışına sahne oluyor.

‘DEKAN KENDİSİNİ BÖLÜM BAŞKANI OLARAK ATIYOR’

Boğaziçi Üniversitesinde 2022’de üniversiteyle ilgisi olmayan, akademisyenlerin tepeden indirme yöntemiyle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin de bulunduğu, üç fakülteye, dekan olarak atandığını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı “Öğrenciler ve akademisyenler aleyhinde, yüzlerce soruşturmaya katıldılar. Üniversitedeki işleyişi, hiç bilmedikleri için, usulsüz, hukuksuz, kararlar aldılar. Bu kararların tamamı da öğrenciler ve akademisyenler tarafından, yargıya taşındı. Peki bu kararlar neydi biliyor musunuz? Mesela; geçtiğimiz ekim ayında; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde, İşletme Bölümü‘nün, seçilmiş başkanı, ceza verilerek görevinden alınıyor. Tepeden inme dekan da onun yerine, kendisini, bölüm başkanı olarak atıyor” dedi.

'ERDOĞANIMSI' DEKAN 

Akşener “Şimdi hepiniz, bu ‘Erdoğanımsı’ dekanın, kendi alanı nedir diye, merak ediyorsunuz değil mi? İşte o da, 3’üncü bölümde saklı… Bu arkadaşın alanı, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkilermiş… Ancak ne hikmetse, kendi alanına bir türlü başkan atamıyor. Peki neden biliyor musunuz? Çünkü, bu dekan arkadaş, kendisini, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümüne, akademisyen olarak atatmak için uğraşıyor” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’A ‘BAY KRİZ’ DEDİ

Akşener Merkez Bankasının politika faizini indirmesini de eleştirdi.

Akşener “Merkez Bankası, politika faizini, yüzde 9’a indirdi. Böylece faiz, tek haneli rakama indi. Sayın Erdoğan da, nihayet muradına erdi. Peki ülkemizde ne değişti? Hiçbir şey… Ne kur oynadı, ne de faizlerde, bir değişiklik oldu. Dolayısıyla artık, politika faizine de, ‘Erdoğan faizi’ diyebiliriz” dedi.

Akşener “Bay kriz” olarak nitelediği Erdoğan’ı enflasyon konusunda verdiği sözlerin de tutmadığını söyledi, TÜİK verilerinin Erdoğan için özel olarak ayarlandığını belirtti.

Akşener daha sonra fiyatını katlayan şeker, peynir, patlıcan gibi temel gıda ürünlerini hatırlattı.

‘ARTIK YOLUN SONU YAKIN’

Akşener “Ne demişler? Yalancının mumu, yatsıya kadar… Hal böyleyken iktidarın mumu da, artık seçime kadar! Giderayak sönmekte olan, iktidar mumunun, cılız ışığında; Durmak yok, yalana devam Sayın Erdoğan! Durmak yok masala devam Sayın Erdoğan! Durmak yok, artık yolun sonu yakın, Sayın Erdoğan!” dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin