Meral Akşener’den Hüseyin Baş'a ziyaret. Altılı masaya yedinci parti mi geliyor?

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın "Bizi Millet İttifakı'na alın" çağrısında bulunmuştu. Bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i Baş'ı BTP Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Meral Akşener’den Hüseyin Baş'a ziyaret. Altılı masaya yedinci parti mi geliyor?

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş'ın, Millet İttifakı'na katılım talebinin ardından önemli bir gelişme yaşandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Baş'ı bugün 17:00'de BTP Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

Meral Akşener’den Hüseyin Baş'a ziyaret. Altılı masaya yedinci parti mi geliyor?

Akşener'i kalabalık bir BTP heyeti karşıladı.

Akşener ve Hüseyin Baş görüşmelerinin ardından ortak basın açıklamasında bulundu. Akşener, Hüseyin Baş’ın Millet İttifakı’na katılma çağrısı üzerine bu ziyareti gerçekleştirdiğini, Hüseyin Baş’ın teklifini altılı masaya sunacağını açıkladı.

HÜSEYİN BAŞ’IN ÇAĞRISI ÜZERİNE HAREKETE GEÇTİĞİNİ AÇIKLADI

Akşener, açıklamasında şunları söyledi:

Bu iade-i ziyaretin hızlıca olma nedeni, kendisi (Hüseyin Baş) bir televizyon programında bir çağrıda bulundu. Bir yanıyla Millet İttifakı yani CHP ve İYİ Parti arasında 31 Mart'tan itibaren var olan bir Millet İttifakı var o masada. Aynı zamanda 2008 24 Haziran'ında Saadet Partisi, Demokrat Parti, İYİ Parti, CHP arasında bir başka ilk Millet İttifakı var. Daha sonra da DEVA ve Gelecek Partisi'nin katılımıyla altılı masa var. Bu altılı masa, güçlendirilmiş parlamenter sistemi çalıştı. 28 Şubat'ta kamuoyuyla paylaştı.

Bu hem seçimi almak, hem de seçimi aldıktan sonra da güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmekle ilgili milletimize söz verdik 6 genel başkan olarak. Sayın Hüseyin Baş, bir televizyon programında bu masada yer almak istediğini ifade etti, bir çağrıda bulundu. Biz de arkadaşlarımıza beraber hem iade-i ziyaret yapalım hem de bu çağrının gerekçesinin ne olduğunu kendisinden dinleyelim, anlayalım dedik. Ve anladık. Konuştuk, anladık. Ben o altılı masanın bir genel başkanı olarak, ayın 14'ünde yapacağımız toplantıya Sayın Baş'ın yaptığı çağrının gerekçelerini öğrendim o masaya teklifi getireceğim. İnşallah her şey hayırlı olur.

“BİZ BUNA GÖNÜLLÜYÜZ, İSTEKLİYİZ”

Hüseyin Baş ise şu açıklamalarda bulundu:

Biz burada Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni yüzyılda muhafazası ve ilerletilmesi noktasında adım atan, birlik oluşturmuş altılı masaya bir çağrıda bulunmuştuk. Atatürk'ün ‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır, o satıh bütün vatandır' mantığıyla bizler de olalım, Türkiye'deki her yaş grubu, Türkiye'nin bütün renkleri, Türkiye'nin bütün düşünceleri bu masanın etrafında birleşerek, katkı sunmaya gayret etsin. Biz buna gönüllüyüz, istekliyiz.

NELER YAŞANMIŞTI?

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Sayın Hüseyin Baş görülmektedir ki kaygılarımızın ve hassasiyetimizin ortaklığı milletimizin geleceği için yegane buluşma noktamızdır. Büyük Türkiye idealine inanmış Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener ve İYİ Partimiz sizleri Millet İttifakı'nda görmekten mutluluk duyacaktır'' ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ ÖZKOÇ: MEMNUNİYET DUYARIZ

İYİ Parti'den sonra 6'lı masadaki diğer partilerin nasıl bir tutum sergileyeceği merak konusu oldu. Konuyla ilgili çok geçmeden CHP'den de bir açıklama geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında dün Hüseyin Baş'ın bu çağrısıyla ilgili yöneltilen soruya "CHP de sıcak bakar. Gayet de büyük memnuniyet duyarız. Bu kararı alacak olan sayın genel başkanlardır. Elbet otururlar, bununla ilgili birlikte bir davet verirler mi, vermezler mi tartışırlar. Ama bizim bakış açımız aynen böyledir" cevabını verdi.

ÖNCESİNDE YAŞANANLAR..

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Fatih Portakal’ın Youtube kanalında soruları cevaplandırdı.

Millet İttifakı’na katılmak istedikleri yönündeki açıklamalarının ardından bu sabah kendisini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in aradığını ifade eden Hüseyin Baş kendisiyle yarın BTP Genel Merkezi'nde görüşeceklerini söylemişti.

Hüseyin Baş şu ifadeleri kullanmıştı:

“Yayınıza bağlanmadan önce beni İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener aradı. Biz yarın genel merkezimizde buluşuyoruz, bizi ziyaret edecek kendileri. Millet İttifakı bugün itibariyle bize bir yakınlaşma göstermiş oldu diyebiliriz, yarından sonra süreç daha da netleşecek.”

Altılı masa yedili masa olur mu?

Fatih Portakal’ın “Altılı masa yedili masa olur mu?” sorusuna “Bunu yarın daha net göreceğiz, kendi adıma olabilir diyebilirim” şeklinde cevap veren Hüseyin Baş, “Ben girdiğim yere renk katarım Fatih bey. Bizim yarın ki toplantımız esasında sizin de katılacağınız AKP'nin şölenine bir gölge düşürecek çünkü Millet İttifakı muhtemelen yarınki haberlerle birlikte AKP'nin bile ötesine geçecek. Muhalefet bloğunun haber olabilme anlamında iktidarın ötesinde bir haber kabiliyetine ulaşması gerekiyor. Ben şuanda AKP'nin taklit ettiği ve aslında öyle olmadığı halde öyleymiş göstererek insanımızı kandırdığı görüşün, duruşun kendisiyim, ben orijinaliyim. Orada benim çakmam var. Bu nedir? Biraz Atatürkçü gibi görünelim, çağdaşmış gibi olalım, özgürlükçüymüşüz gibi olalım ama aynı zamanda milli ve manevi duygularımıza bağlı olalım, bir ayağımız Anadolu'nun göbeğinde olsun... Bu AKP'nin çizdiği ama esasında içi bomboş olan ve hiçbir şekilde bu dünya ile alakası olmayan görüş yapısının orijinali benim. Dolayısıyla ben bir yerde olduğum zaman o seçmen grubunu ben bu tarafa kanalize ederim. Buna da yüzde yüz eminim” demişti.

BTP'NİN TARİHÇESİ

Bağımsız Türkiye Partisi, 25 Eylül 2001 tarihinde Haydar Baş liderliğinde kurulan ve Türkiye'de faaliyet gösteren siyasi partidir. Parti tüzüğüne göre resmî kısaltması "BTP" şeklindedir. Simgesi hilali çevreleyen on altı yıldızdır. Genel başkanı Hüseyin Baş'tır.

Genel başkanlığını 2002-2020 tarihleri arasında Haydar Baş'ın yaptığı partinin "Millî Ekonomi Modeli" isimli devletçi bir ekonomi programı vardır. Haydar Baş, Türkiye'nin ekonomik sorunlarına çözüm için yazdığı tezlerini birkaç kitapta topladı. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyeliğine karşıdırlar.

Mesaj TV, Meltem TV ve Yeni Mesaj gazetesi bu partiyle bağlantılı olan gruba aittir.

Haydar Baş koronavirüs salgınından hayatını kaybedince yerine oğlu Hüseyin Baş geçmiştir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin