Meral Akşener'den Erdoğan'a Öcalan yanıtı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs seçimleri için Balıkesir’de yurttaşlara seslendi. Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına çok sert yanıt verdi. "En düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine çıkaracağız." diyen Akşener, atanmamış sağlıkçıların sorunlarını çözeceklerini söyledi. Akşener, "14 Mayıs akşamı sayın Erdoğan ve arkadaşlarını, Recep Bey ve arkadaşlarına teşekkür edip ve Sayın Kılıçdaroğlu’nu da makamına alkışlarla oturtacağız." ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Meral Akşener'den Erdoğan'a Öcalan yanıtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  "Mesela Bay Bay Kemal, “Cezaevlerini boşaltacağız” diyor, ya bu ülke hukuk devleti ya, neyi boşaltıyorsun? Terör örgütünün parlamentodaki temsilcileriyle Bay Bay Kemal görüşmesini yaptı mı yaptı. Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden olan terörist Selo’yu bile çıkartacağım diyor. Bunun yanında Apo'yu da çıkaracağım diyor. Bunu diyen kim? Bunun yanında Meral Hanım, o da söylüyor."  açıklamalarına Balıkesir'de yaptığı mitingde yanıt verdi.

Akşener, sahneye çıkarken atılan “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganlarına yönelik; “31 Mart’tan beri ellerimizi birleştirdik önce 11 büyükşehri hele Recep Bey’in kalbini söküp alan İstanbul olmak başta olmak üzere biz bunu başardık” diyerek sözlerine başladı. Akşener, şunları söyledi:

Konuşmanın sonunda Sayın Kılıçdaroğlu’na elbette oy isteyeceğim. Ama başından isteyeyim burayı şereflendiren bütün hemşehrilerimden öncelikle 13. Cumhurbaşkanımız olacak olan Sayın Kılıçdaroğlu’na yani bir oyunuz bir Kemal’e bir oyunuz Meral’e, yani Meral derken neyi kastettim İYİ Parti’ye bir oyunuz. Şu meydanlara çıkıp hiç utanmadan yalan söylemeye, iftira atamayı marifet haline getirmiş Recep Bey…Bakın bu iftiraların anlamı ne biliyor musunuz? Tarzan zorda, zorda…Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu böyle duruyor ben de onun yanında duruyorum ve Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki bana dönüp, ‘Abdullah Öcalan’ı çıkarmamız’ lazım, ben de böyle (kafa sallama hareketi) yapıyorum. Yahu vallahi Oscar ödüllü bir tiyatro eseri, yalan eseri. Önce aynaya bak muhterem senin sol elinde PKK var, sağ elinde Hizbullah var. Sol elinde bebek katili sağ elinde Gaffar Okan’ın katilleri var. Terör örgütleriyle sen el elesin sen nasıl olabiliyor da böyle bir yalanı söylüyorsun. O yalan aynı 31 martta yaptığınız gibi şılak diye suratlarına oylarınızla yansıyacak.

“ATANAMAMIŞ PEK ÇOK SAĞLIKÇI VAR, ONLARIN MAĞDURİYETİNİ GİDERECEĞİZ”

En düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine çıkaracağız. Doğrusu budur. Ama 5.500 liradan 7.500 liraya çıkarıldığı andan itibaren 6.500, 7.500 lira emekli maaşı alanların tamamı gitti gümbürtüye. O haklar yerine getirilecek. İkincisi, staj mağdurları var, staj mağdurlarının mağduriyetini gidereceğiz. Atanamamış pek çok sağlıkçı var, onların mağduriyetini gidereceğiz.

“14 MAYIS AKŞAMI SAYIN KILIÇDAROĞLU’NU MAKAMINA ALKIŞLARLA OTURTACAĞIZ”

Köy okullarını açacağız, açtığımız andan itibaren taşımalı eğitim bitecek, öğretmen gidecek, veteriner gidecek, ziraat mühendisi gidecek o köye, genç çocuklarımız tarım yapmak istiyorsa eğer 5 yıl boyunca tarım yapmak için evlenip gittiler köyde yaşamaya karar verdiler, bu gençlerin SKK ya da Bağ-Kur primlerini 5 yıl boyunca devlet olarak biz ödeyeceğiz. Havza bazlı tarım yapılacak ve alım garantisi ile fiyat garantisi verilecek. Türkiye’yi bir hendek ülke yaptılar, Suriyeli kardeşlerimizi tamamı 2 yıl içinde memleketlerine gidecek. 14 Mayıs akşamı sayın Erdoğan ve arkadaşlarını, Recep Bey ve arkadaşlarına teşekkür edip ve Sayın Kılıçdaroğlu’nu da makamına alkışlarla oturtacağız.

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin