Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu neden hata yapıyor?

İYİ Parti’nin Bingöl’de yaşadığı ‘’şehit ailesine küfür’’ olayı, hemen ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun "Helalleşme" çağrısını değerlendiren Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş'tan çarpıcı bir analiz geldi "Akşener ve Kılıçdaroğlu neden hata yapıyor?" dedi. Yarkadaş, hir iki partide liderlik düzeyinde hata yapıldığını öne sürdü ve ortak akıl ile hareket edilmediğini söyledi. Yarkadaş'ın bir eleştirisi de İY Parti'nin  “Ömer’in Yolu’’ afişini sahiplenmesi oldu.

Google Haberlere Abone ol
Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu neden hata yapıyor?

Barış Yarkadaş'ın yazısı

Akşener ve Kılıçdaroğlu neden hata yapıyor?

Hepimiz tam ‘’Muhalefet toparlanıyor, halkın ilgi odağı oluyor’’ derken, önce İYİ Parti’nin Bingöl’de yaşadığı ‘’şehit ailesine küfür’’ olayı ardından ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hiçbir karşılığı olmayan ve CHP’yi gereksiz yere tartışmaya açan “Helalleşme’’ çıkışı geldi. İYİ Parti de CHP de ekonomiyi konuşmak yerine, kendi kendilerine yarattıkları sorunlarla boğuşuyor.

TABANIN SAHİPLENMEDİĞİ ÇIKIŞLAR

İYİ Parti buna ek olarak bir de kendi tabanının bile sıcak bakmadığı “Ömer’in Yolu’’ afişini savunmakla meşgul… AKP’nin deposundan bulup getirdikleri afişin üzerine logosunu basan İYİ PARTİ, neredeyse her gün bu afişte aslında ne anlatmak istediklerini izah etmeye çalışıyor.

Peki neden böyle oluyor?

Neden her iki parti de ‘’liderler’’ düzeyinde hata yapıyor?

Bunun sebebi çok basit:

Çünkü her iki partinin lideri de ‘’ortak akıl’’la hareket etmiyor. “Helalleşme’’ ve “Ömer’in Yolu” gibi siyasi kırılmalara yol açacak çıkışlar, partilerin yetkili kurullarında konuşulmuyor. Fikir alınmıyor, istişare edilmiyor.

Emin olun ki; sizin benim gibi sıradan insanlar da bu partilerin etkili yetkili isimleri de afişleri ve  helalleşme çağrılarını twitterda yapılan paylaşımlar sonrası görüyor.  Hal bu olunca, arkayı toplamak ise parti emekçilerine kalıyor. Sonra da ‘’Aslında öyle demedik de şöyle dedik, böyle demek istedik’’ diye kıvranıp duruyorlar.

FARKI BULUN…

Partileri parti yapan temel unsur, ‘’farklı fikirler’’dir, ‘’orta akıl’’dır. Ancak ne yazık ki; AKP tüm bu demokratik teamülleri yok etti. Bu hastalık muhalefete de geçti. İşte bu yüzden AKP erise bile kitleler muhalefete akın etmiyor. Çünkü, arada çok büyük bir fark görmüyor.

HALK NEREDE?

Türkiye’ye demokrasiyi getireceğini iddia eden 6 partinin yetkilileri bir araya gelip anayasa ve seçim taslağı hazırlarken de aynı hastalık ortaya çıkıyor. TEK BİR PARTİ bile, yeni seçim kanunu taslağına, halkın söz hakkını kullanabileceği en ideal yöntem olan “ÜYEYE DAYALI ÖN SEÇİM’’ maddesini koydurtmuyor.

Çünkü; tüm genel başkanlar, tıpkı PATRONLU BAŞKANLIK SİSTEMİ’ndeki gibi sınırsız yetkilere sahip olmak istiyor.

İşte bu yüzden, ‘’HALKSIZ SİYASET’’ halkta karşılık bulmuyor.

Bizden söylemesi…

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin