Meral Akşener, tv100’de 'Altılı masadan bir isim itiraz etti' demişti! Sevilay Yılman tv100 canlı yayınında bombayı patlattı. Altılı Masa'da yaşanan krizi anlattı

tv100 ekranlarında yayınlanan Oğuz Haksever ile Günün Gündemi programına konuk olan Sevilay Yılmaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altılı Masadaki şartıyla ilgili önemli kulis bilgisini ilk kez anlattı. Yılman, “Akşener'in şartı ‘Genel Başkanlar partimizin başında olalım’ şeklindeydi. Kılıçdaroğlu bu teklife sıcak baktı, toplantıya katıldıktan sonra bu politika başta DP Genel Başkanı Gültekin Uysal olmak üzere, Temel Bey, Babacan ve Davutoğlu tarafından reddedilmiş” dedi.

Google Haberlere Abone ol
Meral Akşener, tv100’de 'Altılı masadan bir isim itiraz etti' demişti! Sevilay Yılman tv100 canlı yayınında bombayı patlattı. Altılı Masa'da yaşanan krizi anlattı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masada yaşanan cumhurbaşkanı adayı krizi ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın masaya cumhurbaşkanı yardımcısı olarak getirilmesiyle ilgili tv100’de yayınlanan Uğur Dündar ile ‘Haftanın Panoraması’nda açıklamalarda bulunmuştu.

 Akşener, “İmamoğlu ve Yavaş'a altılı masadan bir isim itiraz etti” diyerek masaya geldiğimizde 2 başkanımızın ‘koşu partneri’ olarak ben getirmiş oldum, CHP’yle anlaşarak. Bir arkadaşımız buna itiraz etti, bakan olmaları gerektiğine filan gitti iş. Sonra bu iki arkadaşımızın başkan yardımcıları olarak yer almalarına ve bizlerinde yardımcı olmalarına doğru gidildi." ifadelerine yer verdi.

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, tv100 ekranlarında yayınlanan Oğuz Haksever ile Günün Gündemi programında önemli bir kulis bilgisini ilk kez paylaştı.

 “4 GENEL BAŞKAN TARAFINDAN REDDEDİLDİ”

Yılman, “Akşener'in şartı ‘Genel Başkanlar partimizin başında olalım’ şeklindeydi” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Masaya dönerken bir trafik yaşandı. İki ismi bu fotoğrafa sokalım… Meral Akşener'in şartı şuydu; ‘Biz genel başkanlar partimizin başında olalım’ şeklindeydi. Yani aslında Meral Hanım’ın teklifi buydu. Kemal Kılıçdaroğlu bu teklife sıcak baktı, hatta belediye başkanlarıyla da bunlar konuşuldu. Saadet Partisi’ndeki son toplantıya gidilmeden önce Mansur Bey ve Ekrem Bey’in olduğu Sayın Kılıçdaroğlu ile baş başa bir 20 dakikalık toplantı yaptılar. O toplantıda aslında belirlenen şey buydu: Sadece iki başkan cumhurbaşkanı yardımcısı olacak diğer başkanlar da milletvekili adayı olup partisinin başında olacaktı. Fakat Saadet Partisi’ndeki toplantıya katıldıktan sonra bu politika başta DP Genel Başkanı Gültekin Uysal olmak üzere, Temel Bey, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu tarafından reddedilmiş”

İşte Yılman'ın tv100'deki o sözleri:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin