Merakla bekleniyordu. Merkez Bankası şubat ayı faiz kararını açıkladı. Yılın ikinci toplantısından faiz indirim kararı çıktı. Faiz yüzde 9’dan yüzde 8.5’e indirildi

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, şubat ayı toplantısı yapıldı. Yılın ikinci toplantısında beklentiler dahilinde faiz indirim kararı alındı. Böylece faiz yüzde 9’dan yüzde 8.5'e geriledi.

Google Haberlere Abone ol
Merakla bekleniyordu. Merkez Bankası şubat ayı faiz kararını açıkladı. Yılın ikinci toplantısından faiz indirim kararı çıktı. Faiz yüzde 9’dan yüzde 8.5’e indirildi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), merakla beklenen 2023 yılının ikinci faiz kararını açıkladı.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, şubat ayı toplantısı sonrası beklentiler dahilinde faiz indirim kararı aldı.

Banka politika faizini 50 baz puan indirimle yüzde 8,50 seviyesine çekti.

Karar metninde TCMB bu indirim sonrası para politikası duruşunun fiyat istikrarı ve finansal istikrarı koruyarak deprem sonrası gerekli toparlanmayı desteklemek için yeterli olduğu görüşünde olduğunu belirtti.

Türkiye tarihinde en düşük faiz oranları 2013 yılında yüzde 4,5 olarak uygulanmıştı.

Deprem sonrası ilk karar

Aralık ayındaki faiz kararı metninde mevcut politika faizinin yeterli görüldüğü belirtirken, ocak metninde bu yönde bir ifade yer almamıştı.

Bazı ekonomistler Ocak ayındaki metinde bu ifadenin yer almamasını ilave faiz indirimlerinin bir işareti olarak yorumlamıştı.

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketinin ardından Merkez Bankası'nın faiz politikasında değişiklik yapıp yapmayacağı merak konusu oldu.

Habertürk'te yer alan piyasa anketleri değerlendirmesine göre Merkez Bankası'nın faiz politikasındaki beklentilerde farklılıklar oluştu.

Son aylarda PPK piyasa beklenti anketlerinde katılımcıların neredeyse tamamı aynı yönde beklentiler açıklıyordu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin