Merak uyandıran not! Ertuğrul Özkök yazılarına ara veriyor! Peki neden?

Özkök'ün dün kaleme aldığı yazının ardından, bugün izin duyurusu yaptı. Yazar, gerekçesini açıkladı ama...

Google Haberlere Abone ol
Merak uyandıran not! Ertuğrul Özkök yazılarına ara veriyor! Peki neden?

Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök'ün, dün yayınlanan "Utan Ey Büyük Adam" başlıklı yazısı sosyal medya kadar, yetkililerin de 'ilgisini' çekti.



Bodrum'da cansız bedeni kıyıya vuran Aylan Kurdi'yle ilgili yazdığı yazıyla kısa sürede tt listesine giren Özkök'e, savcılık tarafından da jet hızıyla soruşturma açıldı. 



Soruşturmanın gerekçesi, Özkök'ün "Cumhurbaşkanı'nı Suriyeli Aylan Katili olarak itham etmesi". Her ne kadar, Özkök, bugün konuyla ilgili bir yazı daha kaleme alıp, "Cumhurbaşkanı'na katil diyecek kadar kendimden geçmedim" dese de yazının sonundaki not merak uyandırdı. 



Özkök, izine çıkacağını duyurduğu notta gerekçe olarak da "bu yaz yazılarına ara vermemesini" gösterdi.



Bu iznin bir aylık uzun bir izin olması ise, "Özkök, dünkü yazı nedeniyle 'zorunlu tatil'e mi çıkartıldı" sorusunu akıllara getirdi.



Çalıştıkları kurumla o ya da bu nedenle sorun yaşayan gazetecilerin doğrudan açıklayamadıkları gerekçelerde hep bir "kitap çalışması"nı bahane olarak göstermeleri de bu "zorunlu tatil" şüphesini güçlendirdi.



Bakalım, Özkök'ün uzun tatili yazdığı gibi bayram sonrası sona erecek mi?



İşte, Özkök'ün o notu:



OKUYUCULARIMA NOT: Bu yaz yazılarıma ara vermedim. Her gün yazdım. Ama şimdi uzun süredir tasarladığım ve bayramı da içine alan bir yolculuğa çıkıyorum. Bundan istifade inanç üzerine yazdığım bir kitabı da tamamlayacağım.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin