Menzil Tarikatı lideri Seyid Abdulbaki El-Hüseyni öldü. Adıyaman'da defnedilen ismin yetkileri çocuklarına verildi

Menzil Tarikatı'nın 1993 yılından bu yana liderliğini yapan, "Gavs-ı Sani" olarak anılan ve cemaat içinde "Seyyid Abdülbaki El Hüseyni" mahlasını kullanan Abdülbaki Erol, Perşembe sabahı en az 250 bin kişinin katıldığı bir törenle köyü Menzil'de defnedildi. Erol'un yetkileri çocuklarına bölüştürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Menzil Tarikatı lideri Seyid Abdulbaki El-Hüseyni öldü. Adıyaman'da defnedilen ismin yetkileri çocuklarına verildi

Adıyaman Valisi Osman Varol, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin de yer aldığı cenaze töreni dün 13 Temmuz'da Adıyaman'da defnedildi.

DW'den Alican Uludağ'ın haberine göre Erol'un yetkileri çocuklarına bölüştürüldü. Camide açıklama yapan Erol'un büyük oğlu Muhammed Mübarek, "tövbe yetkisi"nin üç oğluna verildiğini, üç ismin köydeki üç ayrı camide "irşat" faaliyetlerini sürdüreceğini söyledi.

Bu açıklamasıyla cemaatin üçe bölündüğüne işaret eden Muhammed Mübarek, bugüne kadar "verilen tövbelerin ve zikirlerin iptal edildiğini" ve "tümünün yenilenmesi gerektiğini" dile getirdi. İsteyen cemaat üyesinin istediği camiye bağlanacağını ifade eden Mübarak, cemaate "Üç ismin arkasından konuşmayın, fitneye alet olmayın" şeklinde bir uyarıda da bulundu.

Konuşmanın ardından Abdülbaki Erol'un üç oğlu, ayrı ayrı camilere gitti. Erol'un oğulları Muhammed Fettah, Muhammed Saki ve Muhammed Mübarek, camilerine gelen binlerce kişiye uzattıkları ipleri tutturarak "tövbe ettirme" seansı gerçekleştirdi.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin