Kılıçdaroğlu gündeme getirmişti, memurlara seslenen Erdoğan 'kılınıza dokunamazlar' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de konuştu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yaptığı uyarıyı gündeme getirdi: Sakin ha, bu oyunlara gelmeyin. Siz memur olarak görevinizi yaptığınız sürece bunların hiçbirisi, sizin kılınıza dokunamaz.

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu gündeme getirmişti, memurlara seslenen Erdoğan 'kılınıza dokunamazlar' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli açılışlara katılmak üzere geldiği Eskişehir’de partisinin Sanayi Eskişehir Ticaret Odası Fuar Merkezi Kongre Salonu’ndaki Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Salonda yoğun ilgiyle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’li kadrolar olarak 20 yıldır ilk günkü aşkla, ilk günkü heyecanla millete hizmet etmenin mücadelesini verdiklerini ve hiç kimseyi dışlamadan 84 milyonun tamamını kucaklamaya çalıştıklarını söyledi.

‘BUNLARIN ÖNCE İNSANLIĞI ÖĞRENMELERİ LAZIM'

Batılı ülkelerin Türkiye’den insanlığı öğrenmeleri gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Dahası muhalefetin ve zihnini yeminli Türkiye düşmanlarına kiralamış bazı kesimlerin attığımız bu adımlardan rahatsızlık duyduğunu görüyoruz. Hayatında hiç ticaret yapmamış, ürün alıp satmamış, ihracat nedir, yatırım nedir, üretim nedir, kalite nedir bilmeyen bu kifayetsizler ‘Türkiye'nin Afrika'da ne işi var?' diyor. Aynı soruyu ülkemizdeki lejyonerleri ile birlikte tescilli sömürgeciler de soruyor. Türkiye'nin daha adil bir dünya ideali ile verdiği mücadele sömürgecileri ve içimizdeki uzantılarını fevkalade rahatsız ediyor.

Afrika'daki kendi kanlı ve katliamcı geçmişleri ile yüzleşmek yerine Türkiye'ye laf atanları biz kesinlikle muhatap almıyoruz. Yahu siz değil misiniz Cezayir'de 1 milyon insanı katlettiniz. Nijerya'da 1 milyon insanı katlettiniz. Ruanda'da 900 bin insanı katlettiniz. Kim bunlar? Batı, Batı. Fransa. Bunu yapanlar bize insanlık dersi veremez. Bunların önce insanlığı öğrenmeleri lazım. Nereden? Türkiye'den öğrenmeleri lazım. Çünkü bizi Afrika politikamızdan dolayı eleştirenlere hak ettikleri cevabı bizden önce Afrikalı kardeşlerimiz zaten misli ile veriyor. Küresel vizyonumuzun en önemli parçalarından olan Afrika kıtası ile iş birliğimizi sömürgecileri ve içimizdeki beşinci kollarını rahatsız etme pahasına önümüzdeki günlerde de güçlendirmeyi sürdüreceğiz”

Kılıçdaroğlu gündeme getirmişti, memurlara seslenen Erdoğan 'kılınıza dokunamazlar' dedi

‘BUNLARIN HİÇ BİRİSİ, SİZİN KILINIZA DOKUNAMAZ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun memurlara ilişkin söylemleriyle ilgili olarak şunları söyledi:

“İşte siz de görüyorsunuz, 2023 senesi yaklaştıkça CHP’nin başını çektiği muhalefetin pervasızlıkları, provokasyonları da artıyor. Ülkemizdeki siyasi iklimi zehirlemek, milleti siyaset kurumundan soğutmak için yalan terörü dahil her şeyi deniyorlar. Partilerini saran yolsuzluk, hırsızlık, taciz, tecavüz bütün bu skandalların insanımızın gözünden kaçırmak için her yola başvuruyorlar. Bir dönem sığınmacılara karşı vatandaşlarımızı kışkırttılar, daha sonra hem de üniversite sınavına girecekleri günlerde gençlerimizi galeyana getirmek istediler. Kadrolu militanlarını öne sürerek, yurtlar üzerinden üniversite gençliğimizi provoke etmeye çalıştılar.

Bir ara hakimleri, polisleri daha sonra hakimleri tehdit ettiler. Neler demediler, memurlara öğretmenlere? Tehdit ettiler açıkça. Niye? Sen kimsin de benim memuru tehdit ediyorsun? Sen kimsin de benim polisi tehdit ediyorsun? Sen kimsin de alnının akıyla gelip bir kariyer almış memuru tehdide yelteniyorsun. Ben de buradan milletimin memuruna sesleniyorum. Sakin ha, bu oyunlara gelmeyin. Siz memur olarak görevinizi yaptığınız sürece bunların hiç birisi, sizin kılınıza dokunamaz.

Bunlar sadece değerli kardeşlerim şu an yönetiminde olduğu belediyelerde işte, işçileri, işçi kardeşlerimizi atıyorlar. Ama bunun bedelini de ödeyecekler. Çünkü ‘alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste’, çıkacak. Milletimizin hiçbir kesimi yok ki CHP’nin tehditlerinden payını almasın. Toplumumuzun hiçbir kesimi yok ki CHP’nin yalan terörüne maruz kalmasın. Bunu da öyle korkakça yapıyorlar ki bir siyasetçi olarak, insan bunlar adına sadece hicap duyuyor. Biliyorsunuz bir dönem ‘yeni CHP’ diye bir furya vardı. Başındaki zattan kimi köşe yazarlarına kadar CHP’nin değiştiğinden, darbeci kodlarından kurtulduğundan bahsediyordu.

Hatta içimizden de birileri CHP ile ilgili benzer ifadeler kullanıyordu. Zaman geçti, seçim bitti, maske düştü. Yeni CHP ambalajının altından tek parti faşizminin güncel bir sürümü ortaya çıktı. Yeni CHP dediklerinin, millete 1940‘lı yılları aratacak kadar faşist, nobran, küstah bir zihniyeti temsil ettiği anlaşıldı. CHP’nin darbeci ve faşist kodlarından kurtulmasının mümkün olmadığını biz zaten biliyorduk. Ama bu süreçte milletimiz de hakikati görmüş oldu. Kardeşlerim sadece son haftalarda yaşadıklarımız bile bize omuzlarımızdaki yükün ne kadar ağır olduğunu göstermeye kafidir. Türkiye’nin son 20 yılına damga vurmuş bir kadro olarak boşa geçirecek tek bir saniyemiz dahi yoktur” dedi. DHA

“BÜYÜKELÇİLER İSTENMEYEN ADAM İLAN EDİLECEK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreninde ise Osman Kavala’nın tahliye edilmesi için ortak açıklama yapan büyükelçiler hakkında konuştu. Erdoğan, “Talimatı verdim, 10 Büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini halledeceksiniz dedim” dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin