Memurlara 5 bin TL seyyanen zam. Emekli, memur ve memur emeklisine sevindirecek temmuz ayı rakamları ortaya çıktı. Temmuz ayında ne kadar zam gelecek. İşte memur, emekli ve memur emeklisi temmuz ayı zam oranları

Emekliler, memurlar, memur emeklileri ve asgari ücretle çalışanlar dikkat. Temmuz zammının şifreleri belli olmaya başladı. Daha ez maaş alan emekliye çok zam, memurlara seyyanen artış ve asgari ücrete büyük zam geliyor. İşte temmuz ayında yapılacak olan zam oranı...

Google Haberlere Abone ol
Memurlara 5 bin TL seyyanen zam. Emekli, memur ve memur emeklisine sevindirecek temmuz ayı rakamları ortaya çıktı. Temmuz ayında ne kadar zam gelecek. İşte memur, emekli ve memur emeklisi temmuz ayı zam oranları

Emekli ve memur maaşlarında rekor artışlar geliyor. Temmuz ayına az bir zaman kala, enflasyon farkının yanında refah payı ve seyyanen artışla birlikte yeni zam hesabı yapılmaya başlandı.

Emekli ve memura gelecek olan 3'lü zammın detayları da böylelikle ortaya çıktı. Aynı zamanda düşük memur maaşı 22 bin TL düzeyine çekilecek. Üzerinde maaş grupları için de Temmuz zammı ve refah payı artışı için ince ayar yapılması bekleniyor. Peki, Temmuz'da emekli ve memur maaşları ne kadar, kaç TL olacak? İşte yeni tablo...

Emekli ve memurlar Temmuz zammını merakla bekliyor. Gelen yeni enflasyon oranlarıyla birlikte hesaplamalar şekilleniyor. Temmuz'da memur ve emekliye 3'lü zam formülü geliştirildi. Peki, kim, ne kadar alacak? İşte 6 aylık enflasyon farkıyla yeni maaş tablosu hesabı....

EKONOMİ EYLEM PLANI UYGULAMAYA GİRECEK

Takvim gazetesindeki habere göre ekonomi yönetimi değişirken, Ekim ayında 2024 bütçesi için hazırlıklar, ekonominin yol haritası Orta Vadeli Program çalışmaları tamamlanacak. Enflasyon ve cari açığın aşağı çekilmesi öncelikli gündem olacak. Yeni dönemde yatırımlar hızlanacak, ekonominin çarkları kapsayıcı büyüme ile dönmeye devam edecek.

3600 EK GÖSTERGENİN KAPSAMI GENİŞLİYOR

Kamu çalışanlarına temmuz ayında yapılacak ek zamla birlikte bütün kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge piyangosu da vuracak. Bu düzenlemenin dışında kalan memur, şef, tekniker, veri hazırlama kontrol işletmeni ve diğer birinci dereceye gelen bütün kamu görevlileri 3600 ek göstergeden yararlanacak..

Yapılacak düzenlemeden ilk etapta 470 binin üzerinde memur yararlanacak. Bu düzenlemeyle 600 puanlık bir artışla 25 yıllık çalışanın aylığına bugün itibariyle yaklaşık 2115 lira ilave edilirken, ikramiyedeki artış da 53 bin liradan başlayacak..

EMEKLİYE, MEMURA REFAH PAYI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 7500 lira üzerinde emekli aylığı alan 6 milyon emeklinin aylığına refah payı eklenmesine yönelik çalışmayı tamamlayacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin taban maaşından itibaren emekli aylıklarında kademeli zam oranı söz konusu olacak. Daha az maaş alan emekliye verilecek zam oranı daha yüksek olacak.

Emekli zammı da, 7 bin 500-10 bin, 10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin üzerine kademeli olarak belirlenecek. Bugün 12 bin lira civarında olan en düşük memur maaşı 22 bin liraya çıkacak. Asgari ücret 500 dolar (10 bin lira) seviyesine çıkarılacak.

En düşük emekli maaşı 7.500 liraya, emekli bayram ikramiyesini 2.000 liraya çıkarıldı. Malatya'da halka hitap ederken bu zamları değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu rakamı daha yukarıya çıkarmanın hesabı içindeyiz" diyerek yeni müjdesini verdi. Emekli bayram ikramiyesi yeniden belirlenecek. En düşük emekli maaşı da Temmuz döneminde yeniden artacak.

Ayrıca Erdoğan, "Kamu işçilerimizin maaşını 21 bin lira seviyesine çıkardık. Memurlarımızın en düşük maaşını da Temmuz'da 22 bine yükseltme sözü verdik" açıklamasında bulundu.

MEMUR ZAMMI NASIL ARTACAK?

Enflasyon farkı + Toplu sözleşme zammı

Refah payı

Seyyanen artış

Memura kira yardımı

MEMURLARA 5.000 TL SEYYANEN ARTIŞ HESABI NASIL YAPILACAK?

Gündeme gelen bir formüle göre, tüm memurlara 5 bin lira seyyanen artış ve refah payıyla birlikte yüzde 45'e varan zam söz konusu olabilecek.

Bu formüle göre oransal zam memurlar arasında farklı uygulanabilecek.

En düşük maaşı alan memurun geliri 5 bin lira seyyanen artış ve yüzde 45 zam ile 22 bin lira seviyesine yükselecek.

Ancak farklı formüller de masaya yatırılacak. Yapılacak bu düzenleme memur emeklilerine de yansıtılacak.

Maaşlara nasıl yansıyacağı düzenlemenin açıklanmasıyla belli olacak. Düzenlemenin detayları da en geç 3 Temmuz'da belli olacak.

EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN 3'LÜ ARTIŞ

En düşük emekli maaşı yükselecek

6 aylık enflasyon oranı ile Temmuz zammı

Refah payı

5 MADDEDE 'TEMMUZ ZAMMI'NIN ŞİFRELERİ

Enflasyon farkı ve refah payı ile maaşlar belirlenerek alım gücü yükseltilecek

Maaşlara vergi düzenlemesi yapılarak çalışanların gelirleri artırılacak

Kamu işçisine verilen zam oranı enflasyon rakamlarının yanında önemli bir referans olacak

Büyümeden taviz vermeden enflasyonu baskılayıcı tedbirler alınacak ve artan alım gücü korunacak

Sosyal devlet anlayışını güçlendiren yasal düzenlemeler yapılacak

EMEKLİYE ZAM DÜZENLEMESİ: EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN 10 BİN TL FORMÜLÜ

Erdoğan en düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyesinin yeniden değerlendirileceği müjdesini vermesi sonrası yeni rakam için çeşitli formüller konuşulmaya başladı. Şimdi yeniden bir artış yapılması da gündemde. Burada 2 bin 500 TL ile 3 bin 000 TL arası bir yeni ikramiye getirilmesi bekleniyor. Bayram ikramiyesinden Mart, Nisan ve Mayıs ayı sonuna kadar başvuran tüm EYT'liler de yararlanacak.

En düşük emekli maaşı için 10 bin TL konuşulmaya başlanırken, emekliye zam düzenlemesi için de kademeli zam formülü masaya geldi. Temmuz döneminde 6 aylık enflasyon oranına ilaveten refah payı ile yeni maaşlar belirlenecek. Burada daha düşük maaşlara daha yüksek zam oranı verilecek. Yüksek maaş alanın kaybı olmayacak.

Sadece orana göre maaş belirlemek alt grupta maaş alanlarla üst grupta maaş alanlar arasında giderek açılan bir makasa işaret ediyordu. Milli gelirin daha homojen olarak tabana yayılması için sosyal devlet anlayışı çerçevesinde bu düzenleme gerçekleştirilecek.

10 bin-15 bin, 15 bin-20 bin ve 20 bin üzerine kademeli olarak emekli zammı belirlenecek.

10 bin-15 bin TL => Yüzde 45

15 bin-20 bin TL => Yüzde 40

20 bin ve üzeri => Yüzde 35

Burada yukarıdaki tablodaki zamların belirlenmesi durumunda, örneğinde 10 bin TL alan emeklinin maaşı 4 bin TL artacakken, 20 bin TL alan emeklinin maaşı yüzde 35 zamla 7 bin TL artacak. Detaylar yeni hükümetin kurulmasından sonra şekillenmeye başlayacak.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ DE YÜKSELECEK

Emekli bayram ikramiyesi Ramazan Bayramı öncesi 1100 TL'den yüzde 82 artışla 2000 TL'ye yükseldi. Mart ayında emeklilik başvuru yapan ve maaşları bağlanan EYT'liler dahil 15 milyonu aşkın emekliye bu tutar ödendi.

Maaş bağlanma işlemleri henüz tamamlanmayan EYT'lilerin hak kaybı olmayacak. Bu tutar işlemlerinin tamamlanmasının ardından hesaplarına yatacak.Emekli bayram ikramiyesinin 2500-3000 TL bandına yükselmesi bekleniyor. Burada bayram ikramiyesinin 3000 TL'ye yükselmesi durumunda yüzde 50 zam yapılmış olacak ki, 2023 yılı içerisindeki zam oranı ise yaklaşık yüzde 173 olacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin