Memurlar EYT kapsamı dışında mı? EYT için tarih veren SGK Başmüfettişi çok kritik bir açıklama yaptı memurlar EYT düzenlemesinin dışında mı kalıyor?

Milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mağdurunun gözü çıkacak düzenlemeye çevrilmişken SGK Başmüfettişi İsa Karakaş hem EYT yasasının yürürlüğe gireceği tarihi verdi hem de "Memurlar EYT kapsamı dışında mı?" sorusunu yanıtladı. Peki EYT mağdurları ne zaman başvuruda bulunacak EYT'liler ilk maaşlarını ne zaman alacak?

Google Haberlere Abone ol
Memurlar EYT kapsamı dışında mı? EYT için tarih veren SGK Başmüfettişi çok kritik bir açıklama yaptı memurlar EYT düzenlemesinin dışında mı kalıyor?

Milyonlarca Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mağdurunun gözü çıkacak düzenlemeye çevrilmişken SGK Başmüfettişi İsa Karakaş hem EYT yasasının yürürlüğe gireceği tarihi verdi hem de "Memurlar EYT kapsamı dışında mı?" sorusunu yanıtladı. SGK Başmüfettişi ayrıca EYT kapsamındaki vatandaşların ne zaman emeklilik için başvurabileceklerini de açıkladı. EYT mağdurları ne zaman başvuruda bulunacak ve ilk maaşlarını ne zaman alacak?

 

EYT meselesinin 23 yıl sona ilk defa çözüme bu kadar yakın olduğunu vurgulayan İsa Karakaş, "Artık EYT düzenlemesinin bu aralık ayı içerisinde TBMM'ye gelmesi kesinleşti" ifadelerini kullandı. İşte İsa Karakaş'ın kritik yazısından öne çıkan bölümler: 

"Yaklaşık üç ay önce EYT’lilerin en erken 2023 Şubat ayında emeklilik maaşını bankadan çekebileceklerini söylemiştik. Bunu söylerken “müneccimlik” yapmamıştık…
33 yıllık sosyal güvenlik eğitimimiz 28 yıllık SSK/SGK/ÇSGB çalışma tecrübemiz ve akademik çalışmalarımıza istinaden söylemiştik.
Zira EYT meselesinin çeyrek asra yakın çözülememesinin yegâne nedeni bütçe yani maliyet hesabı olmuştur.
2022 yılı merkezî bütçeden SGK bütçesine EYT için transfer yapılmadığından aralık ayı içerisinde TBMM’ye gelecek EYT kanun teklifi en erken 2023/Ocak ayında yürürlüğe girecektir.

2023/Ocak ayı içerisinde emeklilik başvurusunda bulunan EYT’liler 2023/Şubat ayında uzun süreden

beri sabırsızlıkla bekledikleri emeklilik maaşlarına kavuşmuş olacaklardır.
Diğer yandan EYT ile ilgili çözüm sürecinin uzaması beraberinde maalesef yalan yanlış haber ve duyumların artmasına da neden olmaktadır.
Gazetemize ve sosyal medya hesaplarıma gelen çok sayıda iletiden memur ve diğer kamu görevlisi okuyucularımız; EYT kapsamı dışında tutulmalarından endişe ettikleri, bakanlıkta yapılmakta olan düzenleme de kapsamda bulunup bulunmadıklarını sormaktadır.

MEMURLAR KAPSAM DIŞINDA TUTULAMAZ!
 
8 Eylül 1999 ve öncesinden beri çalışmakta olan ve çıkarılacak EYT düzenlemesinde şartları yerine getiren memur ve diğer kamu görevlilerinin EYT düzenlemesinden faydalanmamaları için hiçbir neden bulunmamaktadır. Zira böyle bir ayrım yapılması Anayasa’da dayanağını bulan eşitlik ilkesine de aykırı olacaktır. Kaldı ki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve hükûmet yetkililerinden de memurların kapsam dışı kalacaklarına dair herhangi bir açıklama yapılmamıştır.

 

Böyle bir ayrım yapılması hâlinde memur sendikaları da bu durumu asla kabul etmeyecektir.
Diğer yandan şartları tutan memurların EYT düzenlemesinden faydalanarak emekli olması hâlinde gençlerimize de yeni istihdam imkânları açılacaktır…
Netice olarak bütün okurlarımıza tavsiyemiz EYT konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve hükûmet yetkililerinden bir açıklama yapılmadıkça yalan yanlış dedikodu niteliğindeki haberlere inanmamalarını öneriyoruz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin