Memurlar dikkat mesai saatleri kısalıyor. Kamuda mesai saatlerine düzenleme. Mesai 15.30'da sona mı erecek?

İktidara yakın takvim gazetesi bugün çok dikkat çekici bir haber yayınladı. Orta Vadeli Program (OVP) belgesinde yer alan bazı maddelere ve eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaptığı açıklamalara atıf yapıldı ve memurların mesai saatlerinin kısalabileceği sinyali verildi.

Google Haberlere Abone ol
Memurlar dikkat mesai saatleri kısalıyor. Kamuda mesai saatlerine düzenleme. Mesai 15.30'da sona mı erecek?

AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen Takvim gazetesinin haberine göre, memurların çalışma saatlerinin 09.00-15.30 olacağı iddia edildi.

İddialar sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, konuyla ilgili Orta Vadeli Program (OVP) belgesinde yer alan bazı maddeler, bu iddiaları destekler nitelikte.

Resmi dairelerin mesai saatleri üzerinde önemli değişiklikler olabileceği konuşuluyor. Saat 15.30'da resmi dairelerin kapanmayacağı, ancak esnek çalışma saatlerinin getirileceği tahmin ediliyor.

Bu yeni düzenlemeye göre, erken giden personelin yerini geç gelen personel doldurabilecek.

Valiler, illerdeki düzenlemelerin yetkilisi olarak belirlenecek ve bu yeni sistemin uygulanmasında önemli bir rol oynayacaklar.

Ayrıca, uzaktan çalışmanın mümkün olmadığı meslek grupları, örneğin polis ve hemşireler gibi, bu yeni düzenleme kapsamında da eski mesai sistemini sürdürecekler.

Fakat bu meslek gurubundaki kişilere daha esnek ve az süreli çalışma imkanı tanınması bekleniyor. Uygun olan meslek gruplarında ise uzaktan çalışma modelinin hayata geçirilmesi bekleniyor.

Takvim gazetesindeki haber özetle şöyle

Memurların mesai saatlerinin değişip değişmeyeceği sosyal medyada büyük bir merak konusu haline geldi. Bu konuda ortaya çıkan iddialar halk arasında en sık konuşulan konular arasında yer alıyor. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaklaşık 4 ay önce yaptığı açıklama da bu tartışmaların merkezinde bulunuyor. Orta Vadeli Program (OVP) belgesinde yer alan bazı maddeler mesai saatlerinin kısalacağı hakkındaki iddiaları yeniden gündeme getirdi. İşte mesai saatleri hakkında tüm merak edilenler...

İddialara göre resmi dairelerin mesai saatleri üzerinde önemli değişiklikler olabileceği konuşuluyor. Saat 15.30'da resmi dairelerin kapanmayacağı, ancak esnek çalışma saatlerinin getirileceği tahmin ediliyor. Bu yeni düzenlemeye göre, erken giden personelin yerini geç gelen personel doldurabilecek. Valiler, illerdeki düzenlemelerin yetkilisi olarak belirlenecek ve bu yeni sistemin uygulanmasında önemli bir rol oynayacaklar.

Ayrıca, uzaktan çalışmanın mümkün olmadığı meslek grupları, örneğin polis ve hemşireler gibi, bu yeni düzenleme kapsamında da eski mesai sistemini sürdürecekler. Fakat bu meslek gurubundaki kişilere daha esnek ve az süreli çalışma imkanı tanınması bekleniyor.

Uygun olan meslek gruplarında ise uzaktan çalışma modelinin hayata geçirilmesi bekleniyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin