Memur ve emekliye ne kadar zam yapılacağını açıkladı. ENAG Haziran enflasyon rakamlarını açıkladı. SGK uzmanı Özgür Erdursun milyonların beklediği rakamları duyurdu

ENAG, haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre altı aylık enflasyon yüzde 50'nin üzerinde geldi. TÜİK ise rakamları 5 Temmuz günü açıklayacak. Öte yandan SGK uzmanı Özgür Erdursun, memur, memur emeklisi ve SGK ile BAĞ-KUR emeklilerin ne kadar zam alacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Memur ve emekliye ne kadar zam yapılacağını açıkladı. ENAG Haziran enflasyon rakamlarını açıkladı. SGK uzmanı Özgür Erdursun milyonların beklediği rakamları duyurdu

Akademisyenlerin ve ekonomistlerin bağımsız biçimde oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) haziran ayı enflasyon verilerine ilişkin iki farklı rakam açıkladı. 

ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Haziran ayında %8.54 arttı.

E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı %108.58 olarak gerçekleşti.

Ocak-Haziran dönemi enflasyon oranı ise %50.53 oldu.

TÜİK ise enflasyon rakamlarını 5 Temmuz günü açıklayacak. 

 

ENFLASYON BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Merkez Bankası, Haziran ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımladı.

Geçen ay yüzde 2,49 olan haziran ayı TÜFE artışı beklentisi, bu anket döneminde yüzde 2,81'e çıktı.

Cari yıl sonu TÜFE'deki artış beklentisi de yüzde 38,55 oldu.

Özgür Erdursun zam oranlarını açıkladı

Öte yandan SGK uzmanı Özgür Erdursun, ENAG'ın bu rakamları açıklamasından hemen sonra sosyal medya üzerinden memur ve emekli zammıyla ilgili açıklama yaptı.

Erdursun, "Haziran ayı TÜİK enflasyonunu 5 Temmuz’da açıklayacakmış! ENAG Haziran enflasyonunu %8.54 olarak açıkladı. Memurlara , SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklilerine 1 Temmuz’da ENAG’a göre 6 aylık enflasyon farkı (zam) %48 verilmeli! TÜİK için 5 Temmuzu bekleyeceğiz!" dedi.

Erdursun, bir sonraki paylaşımında "TÜİK Haziran ayı enflasyonunu %3 gibi açıklarsa Memurlara ve emeklilere %18.70 oranında enflasyon farkı (zam verilecek) ayrıca refah payı ilavesi bekleniyor!!!" paylaşımında bulundu. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin