Memur ve emekli zammında kritik gün. Memur ve emekli zammı ne kadar olacak rakamlar ortaya çıkıyor

Memur ve emeklilerin maaş zamlarıyla ilgili kritik veri yarın açıklanıyor. TÜİK, hem aylık hem de 6 aylık enflasyon verilerini açıklayacak. Peki memur ve emekliler ne kadar zam alacak?

Google Haberlere Abone ol
Memur ve emekli zammında kritik gün. Memur ve emekli zammı ne kadar olacak rakamlar ortaya çıkıyor

Emekli zammı ne zaman açıklanacak sorusu gündemden bir an olsun düşmüyor.

2023 Temmuz maaş zammı için kritik haftaya girmek üzereyiz. Emekli ve memur zam oranını belirleyecek 6 aylık enflasyon rakamları yarın açıklanacak.

Milyonların gündeminde ise yeni emekli maaşı ne kadar olacak, kaç TL, yüzde kaç zam yapılacak soruları yer alıyor.

Aylıklar yılın ilk yarısına ait enflasyon oranı yanı sıra refah payı ile artış yaşayacak.

Çalışmalar Bakanlık bünyesinde hızla devam ederken gözler Vedat Işıkhan son dakika açıklamasına çevrilmiş durumda.

6 aylık enflasyon tahmini yüzde 20

Mayıs ayı enflasyon rakamları ile beraber 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zam oranı belli oldu. Buna göre, 5 aylık enflasyon oranı yüzde 15,26 olarak hesaplandı.

6 aylık enflasyon oranı, Temmuz ayı başında açıklanacak Haziran ayı enflasyon rakamları ile netlik kazanacak.

Öte yandan Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre 6 aylık enflasyonun yüzde 20 seviyesinde olacağı tahmin ediliyor.

Yapılan son yasal düzenlemeyle beraber en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL oldu. Ancak emekli maaşı 7 bin 500 TL üzerinde olan emekliler bu düzenlemeden yararlanamadı.

Bununla ilgili bir düzeltme bekleniyor.

Yarın açıklanacak olan 6 aylık enflasyon oranıyla birlikte enflasyon ve refah payı verilerek maaşlarda iyeleştirme yapılması planlanıyor.

KADEMELİ ZAM NASIL OLACAK?

7 bin 500 - 10 bin TL, 10 bin - 15 bin TL, 15 bin - 20 bin TL arası ve 20 bin TL üzerindeki aylıklar için ayrı ayrı kademeli emeklilik artışı yapılacağı belirtiliyor.

Hazal Ateş'in haberine göre, en düşük emekli aylığı 7.500 TL olurken, temmuz zammı kök maaş üzerinden yapılacak. Aylık skalasına göre oransal artış söz konusu olacak. 7.500-10 bin lira arasında alanlar için yüzde 45, 10 bin-15 bin lira arasında alanlara yüzde 40, 15 bin-20 bin lira arasında alanlara yüzde 35, 20 bin lira üzerinde alanlara yüzde 30'luk artış seçenekler arasında.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI İÇİN 5 AYLIK ZAM ORANI BELLİ OLDU

Mayıs ayı enflasyon rakamları ile beraber 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zam oranı belli oldu. Buna göre, 5 aylık enflasyon oranı yüzde 15,26 olarak hesaplandı.

Tahmini olarak hesaplanan 6 aylık enflasyon rakamları baz alındığında emekli zam oranının refah payı ile birlikte yüzde 30 veya 35 civarında olması bekleniyor.

Konu ile ilgili son kararı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin