Memur ve emekli zam oranı belli oldu. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'dan tepki geldi

Bugün memur ve emekli 2024-2025 yılları zam oranı belli oldu. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, hakem kurulunun kamu emekçilerine belirlediği zam oranını, "Yasanın kendisi, masanın düzeni, tutanak sistemi yeniden tartışılmalı. Bu artık kaçınılmaz" diyerek eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Memur ve emekli zam oranı belli oldu. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'dan tepki geldi

Kamu Hakem Kurulu'nda yapılan oylamada; 2024 için ilk altı ay yüzde 15, ikinci altı ay için yüzde 10; 2025 için de ilk altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay içinde 5 zam teklifi 5'e karşı 6 kabul oyuyla geçti.

Kararı Bloomberg HT'ye değerlendiren Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, "Zam oranı hakeme kalmıştı. Hakem kurulunun adı, Kamu İşvereni Hakem Kurulu olması gerekiyor" dedi.

Hakem Kurulu'nun çoğunlukla noterlik yaptığını dile getiren Yalçın, "Önümüze yüzde 15 ve 10'luk bir rakam getirildi. Biz TCMB'nin enflasyon hedefinin yüzde 33 olduğu halde bunun altındaki rakamların sağlıklı olmayacağını söylemiştik. Uzlaşı sağlayamadık. Bu nedenle de hakeme gittik" diye konuştu.

En düşük memur maaşının 22 bin lira vaadine getirilmesini ve kira yardımı istediklerini hatırlatan Yalçın, bunların aynı noktada kaldığını aktardı.

 

Yalçın şu noktalara dikkat çekti:

"Masadan bazı noktalarda uzlaşılarak tutanaklar tutulmuştu. Hakem de üzerinde uzlaştığımız maddelere ilişkin yeniden bir tartışma olmamış. Bunlar kazanımlar açısından kıymetli. Burada toplu sözleşme yasanın gelinen 7. sözleşmeden sonra tartışma konusu olacak. Yasanın kendisi, masanın düzeni, tutanak sistemi yeniden tartışılmalı. Bu artık kaçınılmaz.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin