Memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak? Maaş zammı netleşmeye başladı. SSK, Bağ-Kur emekli maaşı enflasyon temmuz zammı tahminleri

Memur ve emekliler ocak ve temmuz aylarında maaş zammı alıyor. Nisan ayı enflasyonunun açıklanması için geri sayım başlamışken memur ve emeklilerin temmuz ayında alacakları maaş zammı da netleşmeye başladı. İlk üç aylık enflasyon yüzde 12.52'ye yükseldi. Peki memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak? İşte SSK, Bağ-Kur emekli maaşı enflasyon temmuz zammı tahminleri.

Google Haberlere Abone ol
Memur ve emekli maaş zammı ne kadar olacak? Maaş zammı netleşmeye başladı. SSK, Bağ-Kur emekli maaşı enflasyon temmuz zammı tahminleri

Memur ve emeklilerin temmuz ayında alacağı maaş zammı tahminleri belli oldu. Nisan ayı enflasyonunun açıklanmasıyla ilk dört aylık enflasyon farkı ortaya çıkacak. Geriye mayıs ve haziran olmak üzere iki aylık enflasyon verileri kalacak. Nisan ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasına kısa bir süre kala, memur ve emeklilerin alacağı zam oranları da belli olmaya başladı.

Memur ve emekli maaş zamlarıyla beraber asgari ücret, devlet tarafından verilen yardım aylıkları ve özel sekör çalışanlarının alacağı maaş da yükseliyor. Bu kapsamda altı aylık enflasyon verileri tüm çalışanlar tarafından sıkı takip ediliyor.

TÜİK nisan ayı enflasyon rakamlarını 3 Mayıs'ta açıklayacak. Önümüzdeki hafta belli olacak kritik verilerin öncesinde, ekonomistlerin enflasyon tahminleri belli oldu. Bu tahminler doğrultusunda emekli ve memur maaşlarındaki zam oranları ortaya çıktı. 

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Ocak-Mart enflasyonu yüzde 12.52 oldu. Merkez Bankası'nın açıkladığı Piyasa Katılımcıları AnkeEkonomistlerle yapılan ankette enflasyonun nisan ayı için yüzde 2.65, mayıs için yüzde 2.46, haziran için yüzde 2.61 olacağı tahmin edildi. Bu kapsamda altı aylık enflasyonun yüzde 21.43 olması bekleniyor. SSK, Bağ-Kur emeklilerinin temmuz ayında alacağı maaş zammı ise refah payı haricinde yüzde 21.43 olacak.

Kamuda çalışan memur ve emekli sandığı emeklilerinin maaş artışları toplu sözleşme ve enflasyon farkı ile belli oluyor. Temmuz'da yüzde 6 toplu sözleşme artışı ve ilk 6 ayda yüzde 8'lik oran aşıldığı için enflasyon farkı alacak memurların ve memur emeklilerinin artışı ise yukarıdaki belirttiğimiz yüzde 21.43'lük 6 aylık enflasyon tahminine göre yüzde 19.18 çıkacak.

Bu rakamlara refah payı da eklenebilecek. Refah payının 30'a tamamlanabileceği veya 15 puan ile yüzde 35'e çıkarılabileceği tahmin ediliyor.

EYT'Lİ EMEKLİLER DE MAAŞ ZAMMINDAN YARARLANACAK

Temmuz ayında yapılacak maaş zammından EYT'liler de yararlanacak. Nisan, mayıs, haziran aylarında başvuru yapan EYT'lilerin maaşlarına, temmuz ayında yapılacak zam direkt yansıyacak. EYT için temmuz sonrasında başvuru yapanların maaş hesaplaması yapılırken enflasyon artışları da hesaba katılacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin