Memur- Sen Başkanı şikayet etti, Twitter hesabı kapatıldı

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Başkanı'nın şikayetiyle bir Twitter hesabı kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Memur- Sen Başkanı şikayet etti, Twitter hesabı kapatıldı

Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle bir Twitter hebasının erişimin engellenmesine karar verdi.



Mahkemenin kararında, Gündoğdu'nun, avukatı aracılığıyla bir Twitter kullanıcısının, kişilik haklarını ihlal edildiğini belirterek 'erişimin engellenmesi' talebiyle dava açtığı kaydedildi.



Atılan tweetlerde, Gündoğdu ve sendikaya karşı açıkça hakaret ve küfür boyutuna varan suçlamaların işlendiğinin görüldüğü kaydedilen kararda, Yargıtay'ın kişilik haklarıyla ilgili verdiği kararlar hatırlatıldı.



Hukukun gerçek dünyada işlemesine izin vermediği suçların sanal dünyada yayın yoluyla işlenmesine izin vermesinin düşünülemez olduğuna vurgu yapılan kararda, internet yayınlarının suç teşkil etmeyecek bir düzenlemeye tabi tutulması ve suç içeren internet yayınlarının engellenmesinin hukuk düzeni için gerekli olduğuna dikkat çekildi. 



'İnternet yayını yoluyla suç işleyenlerin kuşkusuz ceza sorumluluğu vardır' ifadesi kullanılan kararda şunlar kaydedildi:



'Ancak suçun failinin bulunması, internet yayınının durdurulması anlamına da gelmez. Fail bulunana kadar suç içeren internet yayınının devam etmesi de düşünülemez. Bu nedenle erişim engellenme kararı hukuken gereklidir. Bu kararlar kişilerin haberleşme ve ifade özgürlüklerini doğrudan kısıtlamadığından, uygulama şartları dar kapsamda değerlendirilmeli ve keyfiliğe yol açmamalıdır'



Kararda, Twitter hesabının "erişimin engellenmesine" karar verildiği belirtilerek, kararın Erişim Sağlayıcılar Birliği kurulmadığından Türk Telekomünikasyon A.Ş'ye gönderilmesinin karara bağlandığı kaydedildi. (AA)


Etiketler twitter memur-sen
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin