Memur maaşlarında sürpriz gelişme. Net memur maaşı canlı yayında açıklandı

A Haber'de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Temmuz ayı için 22 bin TL açıkladığı en düşük memur maaşının brüt tutar olduğu, net miktarın 17 bin TL olacağı açıklandı. Ancak daha sonra bu bilgiye düzeltme geldi.

Google Haberlere Abone ol
Memur maaşlarında sürpriz gelişme. Net memur maaşı canlı yayında açıklandı

A Haber, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Temmuz ayı için 22 bin TL açıkladığı en düşük memur maaşının brüt tutar olduğunu, net miktarın 17 bin TL olacağı açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HAK-İŞ Konfederasyonu 15. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “En düşük memur maaşını, en düşük kamu işçisi maaşından aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Kamu işçilerinde olduğu gibi, en düşük maaşı yine 15 bin liraya çıkartarak, üzerine de enflasyon ve refah payı olarak benzer bir artış yapacağız. Böylece en düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak. Memur maaşlarındaki bu artışlar, otomatik olarak emekliliklerine de yansıyacak” demişti.

A Haber bu rakamın brüt maaş olduğunu açıkladı.

Canlı yayında yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Temmuz ayı için 22 bin TL açıkladığı en düşük memur maaşının brüt tutar olduğunu, net miktarın 17 bin TL olacağı belirtildi.

DÜZELTME YAPILDI

Muhammet Bayram, A Haber canlı yayınına bağlanıp daha sonra bu sözlerini düzeltti.

Bayram yeni açıklamasında “Temmuz ayında en düşük memur maaşı 22 bin TL olacak” ifadelerini kullandı.

İşte A haber'de verilen o bilgiler:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin