Memur, emekli, asgari ücretliye yüzde 50 zam. Erdoğan müjde verdi, Haberturk.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas canlı yayında ocak zammı oranını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün verdiği mesajda ocak ayında tüm kesimlerin gelirlerini ciddi şekilde yükselteceklerini açıkladı. Habertürk TV'de Para Gündemi adlı programda önemli açıklamalar yapan Haberturk.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas, memur, emekli ve asgari ücretlilere gelecek olan zammın gıda fiyatları endeksine göre olabileceğini söyledi ve oran verdi.

Google Haberlere Abone ol
Memur, emekli, asgari ücretliye yüzde 50 zam. Erdoğan müjde verdi, Haberturk.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas canlı yayında ocak zammı oranını açıkladı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Altındağ Kültür Sarayı'nda düzenlenen AK Parti Kadın Kolları Kuruluşundan Bugüne MYK ve İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

Erdoğan şöyle konuştu:

Öyle ki bugün yüksek öğrenimde çağ nüfusuna göre kızlarımızın okullaşma oranı yüzde 49 iken erkeklerde bu oran yüzde 40’da kalıyor. Ekonomiden sağlığa pek çok alanda istihdamda kadın oranı yüzde 50’nin üzerine çıkmıştır. Sadece bu tablo dahi yıllarca çeşitli bahanelerle okuldan eğitimden hayatın pek çok alanından uzak tutulmaya çalışılan kadınlarımızın fırsat eşitliği temelinde ulaştığı yeri göstermeye yeterlidir.

Aksaklıklara hala rastlanabilir. Çocuğun gelişimi konusunda kadınların katkısının artması gerektiğini biliyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemi aile merkezli sosyal yapının güçlendirilmesi dönemi haline getireceğiz. Varsa yoksa aile. Güçlü olmayan ailede millet güçlü kalamayız. Batının yaşadığı sıkıntıların temelinde aile müessesinin zayıflaması vardır

'Kadınlarımızın haklarını kullanmakta zorluk çektiği bir gerçektir. Sadece başörtüleri nedeniyle polis coplarıyla kızlarımızın analarıyla birlikte inletildiğini yok sayamayız. Bunları yaşadık.

CHP ne yapıyor? Her zamanki gibi istismar, geliyor başörtülü birinin yanına rozet takıyor. Ben buradan o kardeşlerime de sesleniyorum. Gelmeyin bu oyuna.

11 yıl önce Türkiye Hazır Hedef 2023 diyerek; cumhuriyet tarihinin en kapsamlı kalkınma programını açıklamıştık. 2023'e az bir süre kala hedeflerimizi 2053 olarak devam ettireceğiz. Bizim derdimiz var.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

İnşallah önümüzdeki dönemi, aile merkezli sosyal yapının güçlendirilmesi dönemi haline hep beraber getireceğiz. Yaklaşık 2,5 milyon haneye ulaşacak programla, 1 yıl boyunca geniş bir yelpazede insanlarımıza destek olmayı hedefliyoruz.Tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde tekrar yükselterek, enflasyonun yol açtığı refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız.

 

YÜZDE 50 ZAM MÜJDESİ VERDİ 

Haberturk.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas ve Habertuk TV Ekonomi Müdürü Ebru Baki ile Para Gündemi programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün müjdesini verdiği ocak ayında yüksek zam müjdesiyle ilgili görüşler paylaşıldı.

Yavuz Barlas asgari ücret, emekli ve memurlaar yönelik ocak ayında yüksek bir zam beklediğini söyledi. Barlas, Erdoğan'ın açıklamalarını yorumladı ve en az yüzde 50 zam gelebileceğini açıkladı.

İşte Barlas'ın o değerlendirmesi:

Ben Erdoğan'ın sözlerinden şu mesajı alıyorum. Yıl sonunda yüzde 65 daha sonra yüzde 40'lara düşecağı varsayılan enflasyon düşük de çıksa baz etkisiyle düşmüş de olsa çalışan kesime hem asgari ücretliye hem de kamu kesimine benim anladığım önemli ölçüde bunun üzerinde artış yapılacak. Yani enflasyon yüzde 40 da çıksa 40 olmayacak. Belki 60'ların üzerinde olacak.

Bu konuyla ilgili değerlendirme yapan bir çok kişi gıda fiyat endeksini baz alalım diyor. Dolayısıyla gıda fiyatlarındaki artış kadar ocak ayında bir revizyon yapılacağını düşünüyorum. Yüzde 50'nin üzerinde olacak bu da. Dikkat ederseniz sanki maaş artışı gibi değil de revizyon gibi anlatıyor Sayın Cumhurbaşkanı. Sanki vatandaşlar bir müjde ile karşılaşacak gibi. Asgari ücret de burada bir pazarlık söz konusu. O yüzden yüksek bir artış bekliyorum. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin