Meltem Cumbul'un yönettiği Bent’in galası yapıldı

D22'nin ilk oyununun galasına ünlüler akın etti.

Google Haberlere Abone ol
Meltem Cumbul'un yönettiği Bent’in galası yapıldı

Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuar öğrencileri Berkay Ateş, Can Kulan ve Emir Çubukçu’nun kurduğu D22’nin ilk oyunu Bent’in galası yapıldı. D22’nin etkinlik alanı Hamursuz Fırın’da gerçekleşen galaya büyük ilgi vardı. Nazi Almanyası döneminde eşcinsel bireylere yapılan baskının konu edildiği oyunun galasına; Tuncel Kurtiz,Güven Kıraç,Meryem Uzerli, Zeyno Günenç, Levent Kazak, gibi başarılı oyuncuların yanı sıra Gülben Ergen, Elif Dağdeviren, Nazlı Öztarhan, Engin Yiğitgil gibi isimler de katıldı.

 

Dünyaca ünlü oyun Türkiye’de ilk defa D22 tarafından sahneleniyor

 


1976 yılında Martin Sherman tarafından yazılan, yazarına ve dünyanın çeşitli ülkelerinde eseri sahneleyen oyunculara pek çok ödül getiren Bent oyunu  Mesut Özkeçeci tarafından Türkçe’ye ilk kez çevrilirken Meltem Cumbul’un da ilk yönetmenlik deneyimi oldu. Yayınlandığı günden bu yana popülerliğini sürdüren Bent, Nazi döneminin üzerine gidilmeyen şiddet alanlarından biri olan cinsel kimlikleri nedeniyle ötekileştirilen bireyler üzerinden iyiyi, kötüyü ve özgürlüğü anlatıyor.

 

Oyunculardan Bent'e övgü

 

Tuncel Kurtiz, Güven Kıraç, Meryem Uzerli, Zeyno Günenç'in katıldığı galada ünlü oyuncular oyun bitiminde Bent'le ilgili şunları söyledi;

 

Tuncel Kurtiz : Büyük bir çalışma, çok önemli bir çalışmaydı. Çocukları kutluyorum. Meltem'i de ayrıca kutlarım. Dekoruyla müziğiyle çok zor bir işi başarmışlar. Onları kutlamak gerek.

 

Meryem Uzerli: Oyunun konusundan çok etkilendim. Ayrıca inanılmaz iyi oyuncular oynuyor ve bu oyuncular genç ve yeni mezun oyuncular, bu yüzden ayrıca tebrik etmek isterim. Her dakikada farklı bir noktasıyla duygusal bir oyun. Aynı zamanda Türkiye'de ilk defa bir tiyatro oyunu izledim ve gerçekten çok etkilendim.

 

Güven Kıraç : Çok etkilendim. Çok güzel bir oyun. İnsanların cinsel kimlikleri üzerine, onların özgürlükleri üzerine.. Bu Hitler dönemi bence dünya durdukça anlatılması gereken bir dönem. Hala tüyler ürpertici geliyor tabii o döneme gitmek. Meltem'i de çok başarılı buldum. 

 

Zeyno Günenç : Oyunu beğendim ve çok etkilendim. Ayrıca öğrencilerimin tiyatro kurduğunu görmek beni çok mutlu etti. Arkadaşım Meltem'le de çok gurur duydum.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin