Melis Danişmend'e 'Şimdi Ne Yapıyorlar?' yanıtı: Ne emeği ne hırsızlığı?

Hürriyet Kelebek're Eda Solmaz imzasıyla yapılan 'Şimdi Ne Yapıyorlar?' köşesine bu hafta oyuncu Eray Demirkol konuk oldu. Solmaz, Demirkol'la röportajında, Melis Danişmend'e de formatla ilgili yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol
Melis Danişmend'e 'Şimdi Ne Yapıyorlar?' yanıtı: Ne emeği ne hırsızlığı?

Eda Solmaz, geçtiğimiz hafta 90’ların 'Lastik Kız'ı olarak tanınan Yasemin Evcim’le başladığı 'Şimdi Ne Yapıyorlar?' yazı dizisine, bu hafta Süper Baba dizisiyle adını duyuran oyuncu Eray Demirol'la yaptığı röportajla devam etti.

Solmaz'ın Hürriyet Kelebek'te başladığı 'Şimdi Ne Yapıyorlar?' yazılarına, Melis Danişmend tepki göstermiş ve sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"İki yıldır büyük emek verip şehirler arası yollar yapıp yüzyüze konuşarak hazırladığım Şimdi Neredeler serisini sağolsun Hürriyet Kelebek bir günde klonlamış. Şimdi Ne Yapıyorlar adlı klonda röportajımdan izinsiz alıntı da var. Emek hırsızlığı Yeni Türkiye arkadaşlar. Kesin bilgi"

Eda Solmaz'dan Melis Danişmend'e yanıt

Eda Solmaz, Eray Demirkol ile 'Şimdi Ne Yapıyorlar?' serisinin ikinci bölümü için yaptığı röportajda, kendisini 'emek hırsızı' olarak suçlayan Melis Danişmend'e yanıt verdi. Solmaz, şunları söyledi:

'NE EMEĞİ NE HIRSIZLIĞI!'

"Geçen hafta 90’ların “Lastik Kız”ı Yasemin Evcim’le başladığım “Şimdi Ne Yapıyorlar?” yazı dizisine bu hafta -yukarıda da gördüğünüz gibi- Eray Demirkol’la devam ediyorum. “Şimdi Ne Yapıyorlar”ı Elif Ünal’ın Kelebek’te 12.10.2015 tarihinde Cenk Torun’la start verdiği “O Şimdi Nerede, Ne Yapıyor?” serisinin devamını getirme düşüncesiyle hazırlamaya başladık. Ancak 2019’da benzer bir formatla Yasemin Evcim’le röportaj yapan Melis Danişmend, formatını kopyaladığımı ve yazısından izinsiz alıntı yaptığımı öne sürerek beni “emek hırsızlığıyla” suçladı.

Melis Danişmend'e 'Şimdi Ne Yapıyorlar?' yanıtı: Ne emeği ne hırsızlığı?

Öncelikle Yasemin Evcim’le telefonla görüştüğümü, anlattıklarını yazdığımı belirtmek isterim. Hatta Evcim, yazının çıktığı gün sosyal medya üzerinden bana ve gazeteme teşekkür de etti. Evcim’in hayatına dair anlattıklarının, diğer verdiği röportajdaki açıklamalarıyla benzerlik göstermesi sürpriz olmamalı. Sonuçta ortada yaşanmış tek bir hayat var. “Formatım kopyalanmış” iddiasına gelince...

Melis Danişmend'e 'Şimdi Ne Yapıyorlar?' yanıtı: Ne emeği ne hırsızlığı? - Resim : 2

Eski ünlülerin yaşamını mercek altına alan bu tür yazılar, uluslararası bir formattır. 2000’li yıllarda OK! ve Esquire dergileri de aynı formatta yazı dizileri hazırlamıştı.Hatta 1998 yılında Amerika merkezli VH1 televizyon kanalı “Where Are They Now?” (Şimdi Neredeler?) programıyla bu formatı ekrana taşımıştı. Kanalda halen benzer programlar yayınlanıyor. Dünyanın hemen her yerinde medyada kendine yer bulan bu format, “uluslararası” niteliği nedeniyle kimsenin tekeline giremez. Bu formatla yazı dizisi hazırlayan hiç kimse de bir başkası için “kopya” iddiasında bulunamaz."

Eda Solmaz'ın Eray Demirkol röportajı için TIKLAYIN

Melis Danişmend'e 'Şimdi Ne Yapıyorlar?' yanıtı: Ne emeği ne hırsızlığı? - Resim : 3

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin