Melike Şahin seyircileri 3 saat bekletip konsere çıkmadı suçu İBB'ye attı

İBB'nin düzenlediği öğretmenlere özel konsere, aşırı rüzgarı gerekçe gösterip çıkmadığı için eleştirilen ünlü şarkıcı Melike Şahin, suçu İBB'ye attı. 

Melike Şahin seyircileri 3 saat bekletip konsere çıkmadı suçu İBB'ye attı

İBB'nin düzenlediği öğretmenlere özel konsere, aşırı rüzgarı gerekçe gösterip çıkmadığı için eleştirilen ünlü şarkıcı Melike Şahin, suçu İBB'ye attı. 

İBB'nin düzenlediği konsere şiddetli rüzgar nedeniyle çıkmayan ünlü şarkıcı Melike Şahin'e tepki yağıyor.

MELİKE ŞAHİN'DEN İBB'YE TEPKİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) iki gün önce düzenlediği öğretmenlere özel konserde kriz yaşandı. Sahne alacak olan ünlü şarkıcı Melike Şahin, şiddetli rüzgar nedeniyle konsere çıkmadı. Şahin'e tepki yağarken, İBB Kültür'den yapılan açıklamada da ünlü şarkıcı ve ekibi sorumlu tutuldu.

"YAŞANAN REZALETLE İLGİLİ BİR ŞEYLER SÖYLEMEK İSTİYORUM"

Konuyla ilgili Melike Şahin daha önce son ana kadar beklediğini söylese de dün şirketi saat 16.00'dan itibaren konsere çıkmama kararı alındığını açıklayınca tepkiler daha da büyüdü. Melike Şahin sosyal medya hesabından şunları söyledi:

"Cumartesi akşamı yaşanan rezaletle ilgi ben de bir şeyler söylemek istiyorum. Çünkü hem bir özür borcum var hem de çok büyük bir haksızlığa uğradım. Bunu benim ağzımdan da dinlemenizi isterim. Öncelikle o akşam alana gelen binlerce öğretmenimizden çok çok özür dilerim. Öyle ya da böyle, onun hatası bunun hatası, evet benimle hiç ilgisi yok ama sonuçta benim konserimdi ve siz bu rezaleti yaşamak zorunda kaldınız. Tüm samimiyetimle söylüyorum çok özür dilerim.

"RÜZGAR ESTİ SAHNEYE ÇIKMADI GİBİ BİR ŞEY YOK"

Ama size yansıtıldığı gibi rüzgar esti sahneye çıkmadı gibi bir şey yok. Sahnenin sağında ve solundaki led ekranlar, hoparlörler, enstrümanlar, rüzgar vurduğu zaman bunların hepsinin sallandığı, can güvenliğinin olmadığı bir durum vardı. Sadece bizim açımızdan değil, dinleyiciler de bundan zarar görebilirdi. Herhangi birisinin üzerine yıkılabilirdi.

"RESMEN HEDEF TAHTASINA OTURTULDUM"

Gün boyunca ekibim can güvenliği temalı bir iletişim tutturmaya çalışmışken karşı tarafın tepkisi, yaptığı açıklama gerçekten beni çok şaşırttı ve üzdü. Ben resmen hedef tahtasına konuldum. Hakkımda karalama kampanyası başlatıldı. Benim bu konuyla alakam bile yok. Hakikaten o açıklamayı o üslupla yazan kişiye gerçekten teessüf ederim. Bu konuda ben çok konuşurum ama bir yerde kendimi durdurmaya çalışıyorum.

"ÇOK ÖZÜR DİLİYORUM"

Yani sizin anladığınız gibi şımarıkça bir sebepten konsere çıkmadım gibi bir durum yok. Olamaz zaten böyle bir şey. Biz sabah bayram günü gibi yaşasın bugün konsere çıkacağız diye dört dönüyoruz. Biz de çok üzülüyoruz. Zaten günlerdir moralim yerlerde. Dinleyenlerimden çok özür diliyorum. İsmim böyle bir skandalla anıldığı için çok kötü hissediyorum. Bu kadar emekle, özveriyle işlemişim, örmüşüm, büyütmüşüm kariyerimi. Gerçekten çok utanç verici bir akşam yaşandı. Telafi yollarımızı buluruz atlatırız. Çok üzgün olduğumu belirtmek istedim. Geçmiş olsun diyen herkese çok teşekkür ederim. Çok üzgünüm."

"KONSER İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK"

Melike Şahin'in menajerlik ekibinin yaptığı açıklamada, erteleme kararını İBB yetkililerinin konser alanında bekleyen öğretmenlere çok geç bildirdiğini, kendilerinin bir suçunun olmadığı söylenmişti. Açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

"Gün boyunca belirli sürelerle 70-80 km arasında anlık vuruşlarla ortaya çıkan şiddetli rüzgarların; sahnede bulunan ekipman, ışıklar, led ekran ve en önemlisi ana yapıyı bile sallayacak noktaya getirmesi, hem seyirciyi hem de sahnede bulunan ekibi tehlikeye atabilecek riskteydi. Hiçbir konserin insan hayatından önemli olmadığını düşünerek saat 16.00'da konseri ileri bir tarihe erteleme kararımızı ilgili yetkililerle paylaştık. Bu bağlamda konseri dinlemeye gelen müzikseverlerin geç bilgilendirilmiş olmasından dolayı büyük üzüntü duyduğumuzu belirtmek isteriz. Bu kararı sanatçımız Melike Şahin almış gibi göstermenin de asla doğru olmadığını belirtmek istiyoruz. Konseri ertelemek sanatçımızdan bağımsız alınmış, tamamen teknik bir karardı ve bu kararı tedarikçi firmaların ve prodüksiyon ekiplerimizin görüşünü aldıktan sonra verdik."

Şahin'in açıklaması sonrası tepkiler daha da arttı.

Melike Şahin seyircileri 3 saat bekletip konsere çıkmadı suçu İBB'ye attı

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin