Melih Gökçek ve Redhack arasında savaş!

Sosyal medya, Melih Gökçek ve RedHack arasındaki hastag savaşına sahne oldu.

Google Haberlere Abone ol
Melih Gökçek ve Redhack arasında savaş!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, BBC muhabiri Selin Girit’i vatan hainliği ile suçlayarak takipçilerinden gazeteciye karşı tavır göstermelerini istedi. Girit'i İngiliz ajanlığı ve vatan hainliği ile suçlayan Gökçek, bir de #İNGİLTEREADINAAJANLIKYAPMASELİNGİRİT başlıklı bir hashtag başlattı. 



Melih Gökçek'in başlattığı hashtag'e cevap Redhack grubundan geldi. Karşı bir hamle başlatan hacker grubu #provokatörmelihgökcek hashtagi açarak takipçilerinden destek istedi. Gökçek’e karşı açılan hashtag kısa sürede dünya genelinde en çok konuşulan konular arasında birinci sıraya oturdu. 



Hashtag yaklaşık 15 saat dünya TT listesinde kalmaya devam etti. Bu sırada Gökçek ile Redhack grubu arasında twitter’dan zaman zaman setleşen bir polemik de yaşandı. 



İşte Gökçek'in Selin Girit ile ilgili yazdığı o tweetler: 



"Kim bu Selin Girit, BBC'nin muhabiri. İngiltere başta olmak üzere yurt içinden kiralanan ajanlarla Türkiye 'yi ve ekonomimizi çökertmek istiyorlar. Tekrar hasta adam Türkiye hayali kuruyorlar. Buyrun size somut belge. İngiliz BBC adına, Türkiye'de çalışan Selin Girit'in attığı twit. Yapılan vatan hainliği karşısında tüyleriniz diken diken olacak. Selin Girit'in attığı tweeti RT ediniz ve bu hainliği herkese anlatınız." 



Vatandaşların Selin Girit'e tepki göstermesini isteyen Gökçek şu cümleleri kullandı: 



"Tüm vatandaşlarımızı Selin Girit'e demokratik tepki göstermeye davet ediyorum. Unutmayalım ki bu tepkiler İngiltere'ye mutlaka ulaşacaktır. 



#İNGİLTEREADINAAJANLIKYAPMASELİNGİRİT ülkesini seven herkesin bu sloganı TT etmesini istirham ediyorum. Çünkü bu tepki yurt dışından duyulacak" 



Selin Girit, Gökçek’i kızdıran 20 Haziran tarihli tweet’inde şöyle demişti: #Yoğurtçu forumundan bir öneri: Duran adam değil, durduran adam olalım. Ekonomiyi durduralım. Tüketmeyin. Altı ay tüketmeyin. Dinleyecekler.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin